Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziarul Prahova: Zapada si ploile din ultima vreme, mana cereasca pentru agricultura prahoveana


Daca multi s-au plans de zapada cazuta in aceasta iarna si ploile din ultima vreme, pentru agricultura prahoveana acestea par sa fi adus o redresare, dupa ani de seceta continua. Reprezentantii Directiei Agricole si de Dezvoltare Rurala Prahova sustin ca, in acest an, culturile agricole de toamna, dar si de primavara, se anunta a fi printre cele mai bune.
"Zapada si ploile au refacut, practic, deficitul de apa din sol, iar previziunile pentru culturile de toamna, dar si de primavara, se anunta a fi printre cele mai bune din ultimii ani", ne-a declarat Marian Marcu, purtatorul de cuvant al DADR Prahova. Acesta a mai spus ca, in toamna lui 2009, au fost insamantate circa 45.000 de hectare de teren agricol, din totalul de 145.000 de hectare, cat inregistreaza judetul nostru. "Cele mai multe culturi de toamna sunt de grau (35.000 ha), rapita (6.000 ha), iar restul - de orz, orzoaica si alte culturi furajere. Culturile de grau vor fi printre cele mai bune din ultimii ani", a mai precizat interlocutorul nostru. Una dintre problemele cu care se confrunta agricultura prahoveana o reprezinta faptul ca, pentru culturile de primavara, o mare parte dintre terenuri nu au fost arate de catre cei care le detin.

"Culturile de primavara se pregatesc, de fapt, din toamna. Dintre cele 100.000 de hectare de teren agricol care urmeaza a fi cultivate in primavara, numai pe 30% s-au efectuat araturi. Si asta din doua motive: vremea capricioasa nu a permis accesul utilajelor pe camp, iar subventiile pentru agricultura au venit prea tarziu sau, in unele cazuri, nu au venit deloc", a completat Marian Marcu. Intarzierea platilor a survenit din cauza faptului ca fermierii care au depus cereri pentru subventii, la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, au trecut suprafete mai mari, in cereri, fata de cele reale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Ziarul Prahova.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016