Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 miliarde de euro pentru investitii in agricultura, in urmatorii sase ani
Aceasta este suma comunicata recent de Nicolae Popa, directorul adjunct al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
Zilele trecute, directorul adjunct al nou infintatei Agentii pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Nicolae Popa, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca pentru perioada 2014-2020, institutia pe care o reprezinta va avea disponibile aproximativ 10 miliarde de euro destinate finantarii investitiilor in agricultura, precizand totodata ca fermierii vor avea de asteptat maxim trei luni de la depunerea proiectelor pana la primirea finantarii, evident, in cazul in care proiectele vor fi aprobate.
Din aceasta suma, 8,1 miliarde de euro reprezinta bani alocati de Uniunea Europeana, restul provenind din cofinantarea nationala, reprezentand 20 la suta din suma totala.
Nicolae Popa a mai anuntat ca procedura de depunere, evaluare si contractare a proiectelor se va simplifica, iar de la evaluare pana la contractare vor trece maxim trei luni, intrucat procedura s-a simplificat. Concret, acesta a precizat ca nu se va mai cere o scrisoare care sa ateste cofinantarea, intrucat s-a constatat ca acest document intarzia in mod semnificativ contractarea de catre fermieri.
Suma va fi valabila pentru toate cele 11 masuri din programul 2014 - 2020, pornind de la dezvoltarea si modernizarea fermelor agricole, procesarea produselor agricole, infrastructura rurala, drumurile forestiere, drumurile agricole si irigatiile, instalarea tanarului fermier, fermele familiale, fermele mici.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru fermele familiale, ministerul asigura cofinantarea prin creditarea de catre minister cu rambursabilitate in 10 ani, iar pentru masura 312, infiintarea IMM-urilor in mediul rural, o parte din suma respectiva. La acest capitol sunt disponibile 250 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro se vor da pentru acele IMM-uri care se vor infiinta in mediul rural. Cei care vor infiinta IMM-uri si cei care desfasoara si o alta activitate agricola primesc 70.000 nerambursabil, iar 150 de milioane vor ajunge la cei care isi infiinteaza o afacere si primesc cate 200.000 de euro.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
- » Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile