Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 miliarde de euro pentru investitii in agricultura, in urmatorii sase ani

10-miliarde-de-euro-pentru-investitii-in-agricultura-in-urmatorii-sase-ani

Aceasta este suma comunicata recent de Nicolae Popa, directorul adjunct al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.


Zilele trecute, directorul adjunct al nou infintatei Agentii pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Nicolae Popa, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca pentru perioada 2014-2020, institutia pe care o reprezinta va avea disponibile aproximativ 10 miliarde de euro destinate finantarii investitiilor in agricultura, precizand totodata ca fermierii vor avea de asteptat maxim trei luni de la depunerea proiectelor pana la primirea finantarii, evident, in cazul in care proiectele vor fi aprobate.
 
Din aceasta suma, 8,1 miliarde de euro reprezinta bani alocati de Uniunea Europeana, restul provenind din cofinantarea nationala, reprezentand 20 la suta din suma totala.
 
Nicolae Popa a mai anuntat ca procedura de depunere, evaluare si contractare a proiectelor se va simplifica, iar de la evaluare pana la contractare vor trece maxim trei luni, intrucat procedura s-a simplificat. Concret, acesta a precizat ca nu se va mai cere o scrisoare care sa ateste cofinantarea, intrucat s-a constatat ca acest document intarzia in mod semnificativ contractarea de catre fermieri.
 
Suma va fi valabila pentru toate cele 11 masuri din programul 2014 - 2020, pornind de la dezvoltarea si modernizarea fermelor agricole, procesarea produselor agricole, infrastructura rurala, drumurile forestiere, drumurile agricole si irigatiile, instalarea tanarului fermier, fermele familiale, fermele mici.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pentru fermele familiale, ministerul asigura cofinantarea prin creditarea de catre minister cu rambursabilitate in 10 ani, iar pentru masura 312, infiintarea IMM-urilor in mediul rural, o parte din suma respectiva. La acest capitol sunt disponibile 250 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro se vor da pentru acele IMM-uri care se vor infiinta in mediul rural. Cei care vor infiinta IMM-uri si cei care desfasoara si o alta activitate agricola primesc 70.000 nerambursabil, iar 150 de milioane vor ajunge la cei care isi infiinteaza o afacere si primesc cate  200.000 de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016