Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

93,55 la suta dintre fermieri si-au primit subventiile pe 2016 la finalul perioadei de plati

9355-la-suta-dintre-fermieri-si-au-primit-subventiile-pe-2016-la-finalul-perioadei-de-plati

Petre Daea a anuntat ca la 31 martie, 33.179 mai erau inca blocati la plata din diferite motive, fie din cauza ca nu au depus anumite documente, fie pentru ca sunt in esantionul de control.


Pe 31 martie a expirat termenul anuntat de autoritati pentru finalizarea platilor aferente campaniei pe 2016, prilej pentru seful MADR sa anunte situatia finala inregistrata la aceasta data.
 
Astfel, conform declaratiilor facute de Petre Daea in cadrul unei conferinte special organizate in acest scop, peste 843.000 de fermieri si-au primit subventiile pana la data de 31 martie, respectiv 93,55% dintr-un total de 901.335 beneficiari, iar suma totala platita a depasit 2,065 miliarde de euro, fata de numai de 255,44 milioane de euro la aceeasi data a anului trecut.
 
„Dintr-un total de 901.335 beneficiari, pana pe 31 martie la ora 9:00, au fost autorizati la plata 843.264, ceea ce reprezinta 93,55%. Aflati pe fluxul de autorizare sunt 24.892 de beneficiari. In momentul in care noi discutam aceste operatiuni se realizeaza si acestia vor intra in flux operational. Dosarele care nu sunt complete si nu pot fi procesate tehnic reprezinta la aceasta data 3,68%, adica 33.179 de beneficiari. Este o situatie fara precedent pentru ca este pentru prima data in Romania cand se dau subventiile pana la 31 martie. Anul trecut in luna aprilie se dadeau hartii, nu bani”, a declarat in acest sens ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Printre cauzele pentru care nu au putut fi platiti si cei cu dosare blocate se numara lipsa unor documente care trebuie depuse de catre fermieri si au termen scadent la 31 martie, fie sunt fermieri din esantionul de control pe teledetectie cu unele suprapuneri, alte blocaje la fermieri cu erori de cont sau cu suprafete neeligibile in urma controalelor.
 
 Ministrul a precizat ca suma totala autorizata la plata pana in prezent a depasit doua miliarde de euro, fiind de aproape 10 ori mai mare fata de anul trecut.
 
„Anul trecut, la 31 martie, aveam autorizata la plata o suma de 255,44 de milioane de euro, iar anul acesta 2,065 miliarde de euro. Este usor de facut diferenta si de comparat, desi nu este usor de realizat, este important de facut”, s-a mai laudat ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016