Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobat ordinul pentru plata subventiei pe motorina

a-fost-aprobat-ordinul-pentru-plata-subventiei-pe-motorina

In cateva zile, fermierii vor primi banii aferenti pentru mootorina utilizata in trimestrul al doilea al acestuia an.


In cateva zile, fermierii urmeaza sa primeasca si sprijinul pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul doi al anului in curs, Elena Tatomir, sefa Directiei Generale Politici Agricole si Industrie Alimentara din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rural anuntand joi ca ordinul referitor la aceste plati a fost aprobat.
 
„Pentru motorina in agricultura s-a aprobat ordinul si urmeaza sa se dea cea aferenta trimestrului doi. Sunt in curs de elaborare si aprobare acte normative pentru sustinerea sectorului de crestere a porcilor, prin acordarea unor ajutoare de minimis. Stim cu totii ca s-au aprobat hotararile legate de sustinerea sectorului de ovine si caprine, sectorului de bovine, plus ca platile au fost acordate pentru 95% din totalul fermierilor” a declarat aceasta in cadrul unei conferinte.
 
Incepand cu campania 2016, APIA aplica o noua procedura de decontare pentru restituirea accizel la motorina folosita in agricultura, conform unei hotartari publicate recent in Monitorul Oficial.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, incepand cu campania pe 2016, APIA va intocmi si transmite trimestrial la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale situatia centralizatoare cu beneficiarii si sumele exprimate in lei, fara subdiviziuni, aferente cantitatilor de motorina determinate la plata.

 Dupa aprobarea de catre Ministerul Finantelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va deschide si repartiza credite bugetare catre APIA, care, la randul sau, varepartiza credite bugetare centrelor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, cu sumele cuvenite, iar de aici, sumele respective vor fi virate in conturile beneficiarilor.
 
Beneficiarii acestui ajutor de stat sunt operatorii economici ce isi desfasoara activitatea in domeniul culturilor vegetale, zootehniei si al imbunatatirilor funciare.
 
Acestia pot fi intreprinderi mari, indiferent de forma de organizare, intreprinderi mici si mijlocii, respectiv microintreprinderi ori antreprenori persoane fizice autorizate sau asociatii familiale.
 
Persoanele interesate vor depune la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura cererea insotita de documente justificative.

Conform hotararii publicate in Monitorul Oficial, pentru anul 2016, bugetul alocat pentru subventionarea motorinei folosite in agricultura este de 647.248.803 lei, respectiv 145 de milioane de euro, iar procedura de acordare a acestor subventii este rambursarea in baza unor documente justificative.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.65 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016