Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobata schema ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de seceta

a-fost-aprobata-schema-ajutorului-de-minimis-pentru-compensarea-efectelor-fenomenului-de-seceta

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat, sambata, ca Guvernul a aprobat "schema ajutorului de minimis" pentru recoltele agricultorilor romani care au fost distruse de seceta si a dat informatii detaliate despre fondurile disponibile si unde pot fi depuse cererile.


"A fost aprobata prin HG astazi schema ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de seceta manifestat in anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole. Asa cum am mai anuntat si in ale randuri, acest sprijin se acorda pentru a reduce impactul pierderilor suferite de catre fermieri, pe de-o parte, si pe de alta parte pentru a asigura mentinerea in cultura suprafetelor agricole detinute de acestia", a declarat Constantin, dupa sedinta de Guvern.

Constantin a precizat ca ajutorul de minimis "vizeaza sprijinirea acelor fermieri care au intre 1 si 10 hectare, inclusiv", precizand ca "sprijinul este stabilit la valoarea de un milion de lei pe hectar, un un milion de lei vechi, adica 100 de lei noi pe hectar".

"Beneficiarii schemei intra in mai multe categorii: in primul rand, fermieri persoane fizice, in al doilea rand, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite conform Ordonantei de urgenta 44/2008, persoane juridice, precum si orice alte forme asociative cu sau fara personalitate juridica, constituite conform legii", a mai spus Constantin.

Cat despre cei care vor beneficia de aceasta "schema", ministrul Agriculturii a explicat ca potrivit estimarilor Ministerului Agriculturii, "sunt in jur de 600 de mii de fermieri", iar "suprafata totala care va fi acoperita de acest sprijin este de 1,9 milioane de hectare" si valoarea totala a sprijinului "a fost stabilita in jurul sumei de 42,8 milioane de euro".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Banii sunt prevazuti in bugetul anului 2012, o parte dintre ei, o parte in primele luni ale anului 2013", a subliniat ministrul.

"Cererile se depun, asa cum au fost si in cazul celorlalte scheme de minimis, la directiile pentru agricultura, pana la data de 15 octombrie 2012, sprijinul financiar incepand a fi acordat catre fermieri la data de 1 noiembrie 2012", a completat Constantin.

Ministrul a mai explicat ca "o alta masura, o alta hotarare de Guvern, care este asteptata de catre fermieri si care vizeaza sprijinul pe suprafata care va fi acordat incepand din toamna acestui an va fi aprobata de catre guvern in prima saptamana a lunii octombrie, asa cum spune regulamentul european, acel sprijin vizand componenta europeana, denumita SABS in termeni regulamentari si componenta nationala".

Ministrul Agriculturii a sustinut ca "tot astazi, a fost aprobata in Guvern o alta hotarare, care vizeaza modificarea si completarea unor acte normative privind garantarea in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, mai exact o hotarare de guvern care modifica normele de aplicare ale Legii 218 din 2005, Legea 329 din 2009 si Ordonanta de urgenta a guvernului 79 din 2009", ordonanta prin care doresc sa mareasca "numarul de beneficiari ai fondului european pentru agricultura si dezvoltare rurala, mai exact acei beneficiari ai finantarii nerambursabile pe grupurile de actiune locala si pe organizatiile udatorilor de apa".

"Acestia pot beneficia prin aceasta ordonanta de garantia fondului de garantare, in scopul incasarii avansurilor din contractele de finantare nerambursabile incheiate cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Mai exact, conform regulamentului european, conform ghidului solicitantului, pentru a incasa acele avansuri de la Agentia de Plati au nevoie de o garantie. Pentru a nu pune in dificultate si pentru a nu intarzia inceperea lucrarilor de catre acesti beneficiari sau chiar rezilierea contractului, din cauza faptului ca nu au garantii vizavi de care trebuie sa se certifice in fata Agentiei de Plati, le-am oferit posibilitatea sa mearga la Fondul de Garantare, sa obtina aceste garantii guvernamentale, pe baza caruia toate proiectele vor fi deblocate", a precizat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016