Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A fost majorat bugetul alocat platilor pentru crescatorii de animale
Principalii beneficiari vor fi crescatorii de ovine si caprine, care acceseaza schema de minimis pentru achizitia de berbeci sau tapi din rase specializate, pentru reproductie.
La sfarsitul lunii august, a fost adoptata o hotarare prin care s-a instituit o noua schema de ajutor de minimis pentru crescatorii de animale, in vederea achizitiei de berbeci sau tapi din rase specializate, pentru reproductie.
Initial, valoarea totala a schemei de minimis a fost de 24 de milioane de lei, insa banii s-au dovedit insuficienti, astfel ca guvernul a decis majorarera acesteia pentru ca sumele acordate fermierilor sa nu fie diminuate si pentru ca toti solicitantii sa poata accesa acest ajutor.
Astfel, la jumatatea acestei saptamani, a fost aprobata majorarea cu 9,8 milioane de lei a acestei sume, care a ajuns astfel la 33,8 milioane de lei.
Cuantumul sprijinului financiar care se acorda beneficiarilor este de maximum 2.500 de lei pecap berbec din rasa specializata si de maximum 2.500 de lei pe cap ţap din rasa specializata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
Pentru obtinerea ajutorului de minimis beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa detina un efectiv de femele ovine/caprine, identificate şi inregistrate in RNE, pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari;
b) berbecii/tapii achizitionati sunt din rasele specializate cuprinse in lista intocmita de ANZ.
c) sa detina registrul individual al exploatatiei, completat si actualizat, in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului din 17 decembrie 2003 de stabilire a unui sistem de identificare si de inregistrare a animalelor din speciile ovina si caprina şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 şi a Directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE.
d) se obliga prin angajament scris sa mentina in exploatatie berbecii/tapii de reproductie din rase specializate, achizitionati, pe o perioada de minimum 3 ani incepand cu data la care sprijinul financiar a fost acordat,
e) se obliga prin angajament scris sa inscrie in Registrul Genealogic, produsii femeli obtinuti din monta naturala cu berbecii/tapii de reproductie din rase specializate achizitionati in baza prezentei hotarari, in cazul raselor pentru care se face reproductie in rasa pura, conform standardelor de rasa.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.3 din 44 voturiUltima ora
- » Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
- » Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
- » CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
- » Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri
- » APIA: Cati bani primesc apicultorii pentru familiile de albine
Idei de afaceri in agricultura