Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A inceput numaratoarea inversa pentru plata subventiilor

a-inceput-numaratoarea-inversa-pentru-plata-subventiilor

Vineri, 8 aprilie, primii bani ar trebui sa intre in conturile fermierilor , conform asigurarilor date in nenumarate randuri de sefii de la MADR si APIA.


Vineri, 8 aprilie, este data cea mai asteptata de fermierii care si-au depus cererile unice pentru a primi subventii, acesta fiind termenul comunicat de autoritati pentru inceperea platilor, deocandata doar pentru sectorul vegetal. Fermierii din sectorul zootehnic vor mai avea de asteptat mai mult de o luna, pana pe 25 mai.
 
Nerabdarea fermierilor este cu atat mai mare, daca tinem cont de faptul ca la sfarsitul anului trecut, multi dintre ei nu au mai apucat sa isi primeasca avansurile din platile pe suprafata si, prin urmare, sunt extrem de stramtorati la acest moment, iar orice noua zi de intarziere ar insemna pentru ei pierderi mari.
 
Au mai ramas mai putin de 24 de ore pana cand primii fermieri ar trebui sa isi primeasca banii pe subventii, acestia facand parte din randul celor care nu au beneficiat de avansurile acordate la finele anului trecut.
 
De asemenea printre primii care vor incasa subventiile se numara si cei care au depus cereri mai simple, nesolicitand sprijin cuplat. „Fermierii care se vor afla in prima transa de plata sunt cei care au niste cereri mai simple, adica nu au cerut sprijin cuplat sau zootehnic. Platile pe zootehnie nu vor fi platite insa din 8 aprilie, dar cei care au si animale si parte vegetala, vor primi mai repede banii pe partea de vegetal”, comunica reprezentantii APIA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Platile se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2015 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 1 octombrie 2015.
Cuantumul subventiei pentru schema de plata unica pe suprafata este de 79,7392 euro/ha. In ceea ce priveste plata redistributiva, pentru fermierii care au intre 1 si 5 ha inclusiv, subventia este de 5 euro/ha. Pentru cei care detin peste 5 si pana la 30 ha inclusiv cuantumul subventiei este de 51,0789 euro/ha.
 
O alta plata importanta pe care APIA o va face este si cea pentru inverzire, fermierii urmand sa primeasca aici 59,1277 euro/ha. Pentru tinerii fermieri, cuantumul subventiei este de 19,9348 euro/ha, potrivit legii. In ceea ce priveste Ajutoarele Nationale Tranzitorii pentru culturile amplasate pe teren arabil, fermierii vor primi o subventie de 19,1942 euro/ha.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 235 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016