Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adrian Pintea: Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de 300.000.000 euro

adrian-pintea-comisia-europeana-a-aprobat-schema-de-ajutor-de-300000000-euro

Directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Adrian Pintea, a publicat pe pagina personala de Facebook informatii importante despre subventiile din ultima saptamana.


APIA isi doreste sa eficientizeze implementarea masurilor de dezvoltare rurale gestionate. De asemenea, institutia vrea sa creasca gradul de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora, potrivit sefului APIA, Adrian Pintea. 
 
"Ne dorim eficientizarea implementarii masurilor de dezvoltare rurale gestionate si sa crestem gradul de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora", a precizat Adrian Pintea.
 
Punctarea noutatilor din domeniu s-a dovedit importanta pentru fermieri, participand intr-un numat mare la evenimentul organizat de APIA. De asemenea, in cadrul acestuia s-au discutat si masurile pe care le gestioneaza institutia prin PNDR 2014 - 2020.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"In acest sens, abordarea unitara a demersului de promovare a masurilor de dezvoltare rurala, cu punctarea noutatilor din domeniu, este foarte importanta.
 
Iar acest aspect ne-a fost evidentiat si de aceasta data, fermierii mureseni participand in numar semnificativ la evenimentul nostru si aratandu-se deosebit de interesati sa afle cat mai multe informatii despre masurile pe care le gestionam din PNDR 2014-2020 in cadrul APIA", conform directorului general APIA.
 
Alaturi de Adrian Pintea au participat si Peter Ferenc, Presedintele Consiliul Judetean Mures si Mara Cristina Toganel, Prefectul judetului Mures, care s-au alaturat fermierilor cu mesaje de sustinere. 
 
In ceea ce ii priveste pe beneficiarii de subventii, seful APIA a anuntat aprobarea Comisiei Europene pentru schema de ajutor in valoare de 300.000.000 de euro. 
 
"Comisia Europeana a aprobat joi, 25 mai 2022, schema de ajutor de stat, in valoare totala de 300.000.000 de Euro, introdusa prin OUG nr. 61/2022 privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile", a precizat acesta.
 
De asemenea, proiectul pentru "Microgranturi in domeniul agroalimentar" este implementat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Contractul cu AM POC a fost semnat in cadrul MIPE pentru accesarea fondurilor de 50.000.000 de euro.
 
Proiectul „Microgranturi in domeniul agroalimentar”, parte a acestei scheme de ajutor de stat, este implementat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin intermediul APIA.
”In acest sens, a fost semnat contractul cu AM POC din cadrul MIPE pentru accesarea fondurilor in valoare totala de 50 000 000 de euro”, a mai subliniat seful APIA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016