AFIR, 1,9 milioane de euro pentru producatorii din sectorul pomicol
Publicat la data de 02 Iul. 2020 in:
Subventii AFIR anunta ca a pregatit 1,9 milioane de euro pentru producatorii din sectorul pomicol, mai precis pentru sprijinirea infiintarii de grupuri!
Prima sesiune de depunere a Cererilor de finantare din 2020 pentru submasura referitoare la infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol, din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020), s-a deschis in 30 iunie, iar fondurile disponibile se ridica la 1.985.644 euro.
Potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), remis joi AGERPRES, pot obtine finantare grupurile de producatori din sectorul pomicol constituite conform legislatiei specifice in vigoare, care au ca scop principal valorificarea in comun a produselor agricole si care deservesc interesele membrilor prin investitiile prevazute in proiect.
De asemenea, grupurile de producatori trebuie sa se incadreze in definitia IMM-urilor si sa fie recunoscute oficial de catre autoritatea competenta dupa 1 ianuarie 2014.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din infiintarea si functionarea grupurilor de producatori din sectorul pomicol, prevazute in planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.
Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% si nu poate sa depaseasca 10% din valoarea productiei comercializate (VPC) in primii 5 ani de la recunoastere. Suma maxima acordata este de 100.000 euro/an.
Depunerea Cererilor de finantare pentru submasura 9.1a - Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol se va face on-line pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidul solicitantului, incepand din data de 30 iunie 2020. Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta sM 9.1a este 30 septembrie 2020.
Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii de fonduri nerambursabile au la dispozitie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info., la sectiunea "Investitii PNDR" - Sectorul pomicol.
Monografia contabila pentru cultivarea pomilor fructiferi este disponibila
AICI!
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>