Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Agrozootehnia, finantata generos prin PNDR 2020

afir-agrozootehnia-finantata-generos-prin-pndr-2020

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) arata ca agrozootehnia din Romania a fost finantata generos prin PNDR 2020, mai multe sute de milioane de euro fiind deja acordate fermierilor.


”Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a finantat, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), 11.380 de investitii in ferme zootehnice si mixte. Beneficiarii investitiilor din sectorul zootehnic au accesat fonduri europene in valoarea totala nerambursabila de peste 606 milioane de euro prin submasurile 4.1 'Investitii in exploatatii agricole', 6.1 'Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri' si 6.3 'Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici'. Facem precizarea ca din totalul fermelor sprijinite, 4.477 reprezinta ferme mixte, vegetale si zootehnice. Valoarea acestora este de 131,6 milioane de euro din total”, arata AFIR.
 
Din punct de vedere numeric, o mare parte din fermele finantate de AFIR sunt dedicate apiculturii, respectiv 4.386 cu o valoare de 83,5 milioane de euro. Cele mai multe proiecte pentru apicultura au fost finantate prin intermediul submasurii 6.3, in total 3.764 proiecte cu o valoare de 56,4 milioane euro.
 
De asemenea, AFIR a incheiat 1.616 contracte de finantare pentru cresterea bovinelor de lapte, suma acordata pentru acest sector fiind de 106,2 milioane de euro. Acestor finantari li se adauga si 150 de ferme zootehnice de crestere a bovinelor pentru carne, cu o valoare de 119 milioane de euro. Cele mai multe ferme de bovine pentru carne au fost finantate in cadrul submasurii 4.1, 96 de proiecte cu o valoare de peste 117 milioane euro, precizeaza AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Totodata, fermierii au accesat fonduri nerambursabile in valoare de aproximativ 11 milioane de euro pentru a investi in 228 de ferme de ovine si caprine, cele mai multe fiind dezvoltate de catre tinerii fermieri prin submasura 6.1 (114 proiecte in valoare de 5,9 milioane euro).
 
”Un sector deosebit de important prin faptul ca are nevoie de o dezvoltare accelerata pentru a sustine cererea interna este cel al cresterii suinelor. Investitiile finantate de AFIR in acest sector, prin PNDR 2020, se ridica la valoarea de 56,5 milioane de euro, suma aferenta celor 95 de ferme. Nu trebuie sa neglijam si faptul ca agentia a pus la dispozitia fermierilor alte 83 de milioane de euro, contravaloarea contractelor de finantare aferenta celor 83 de investitii in ferme de pasari de curte”, mai informeaza AFIR.
 
Prin submasurile 4.1, 6.1 si 6.3, AFIR a finantat si 345 de ferme mixte de animale. Valoarea totala a proiectelor contractate este de peste 15 milioane de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016