Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR lanseaza primele masuri pentru finantarea investitiilor in agricultura

afir-lanseaza-primele-masuri-pentru-finantarea-investitiilor-in-agricultura

Masurile cunt cuprinse in Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, iar suma totala alocata se ridica la aproximativ doua miliarde de euro.


Toate masurile pentru realizarea de investitii in agricultura aferente anului 2017, cuprinse in Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, vor fi lansate incepind din aceasta luna, iar alocarea financiara se ridica la aproximativ doua miliarde de euro.
 
Mai multe propuneri de modificare a criteriilor de selectie aferente submasurilor in sectorul agricol au fost prezentate, saptamina trecuta, in cadrul primei intilniri a Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, aferenta anului 2017, prezidata de secretarul de stat Alexandru Potor.
 
La discutii au participat 32 membri, alaturi de reprezentantii Autoritatii de Management pentru PNDR, cei ai AFIR, ai APIA si ai Directoratului General pentru Agricultura din cadrul Comisiei Europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul intilnirii au fost prezentate si aprobate in unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selectie aferente submasurilor pentru realizarea de investitii in exploatatiile agricole/pomicole, in procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, pentru infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare — sectorul agricol/pomicol, precum si calendarul lansarilor aferente anului 2017 si alocarile propuse.
 
Astfel, incepind cu luna martie vor fi lansate toate masurile destinate atit beneficiarilor publici, cit si beneficiarilor privati. Alocarea totala a masurilor insumeaza aproximativ doua miliarde euro, din care 800 de milioane de euro sunt destinati beneficiarilor publici si peste un miliard de euro sunt pentru masuri destinate beneficiarilor privati.
 
Conform programarilor, in luna martie vor fi lansate masurile destinate beneficiarilor publici, respectiv Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice” — componenta drumuri agricole cu o alocare a sesiunii de 32,7 milioane euro, Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice” — componenta drumuri de acces silvice cu o alocare a sesiunii de 88,7 milioane euro, Submasura 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” cu o alocare a sesiunii de 356,1 milioane euro, Submasura 7.6 - „Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural cu o alocare a sesiunii de 100,4 milioane de euro”.
 
De asemenea, Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice” — componenta irigatii, cu o alocare a sesiunii de 150 milioane euro, va fi lansata in luna aprilie.
 
Cu privire la Submasura 4.3 componenta irigatii, in cadrul Comitetului de Monitorizare au fost prezentate membrilor si agreate de comun acord concluziile discutiilor cu reprezentantii Comisiei Europene privind modificarea fisei masurii cu impact asupra suprafetei potential irigabile viabila din punct de vedere economic, respectiv cresterea acesteia de la 823.000 hectare la 1,8 milioane de hectare, in conformitate cu Programul national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Rominia, putindu-se astfel realiza investitii de modernizarea infrastructurii secundare de irigatii pe o suprafata de 619.000 ha irigate in trecutul recent (perioada 2007-2016.
 
Totodata, s-a agreat ca, in cadrul celor 1,8 milioane de hectare viabile, sa fie realizate investitii oriunde, in limita celor aproximativ 620.000 de hectare utilizate in trecutul recent, pentru care se considera ca exista resurse de apa suficienta. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016