Publicat in: Subventii
AFIR: Nu mai sunt bani pentru irigatii secundare
AFIR ofera un mesaj important pentru fermieri. Banii pentru irigatiile secundare s-au epuizat.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor europene pentru finantarea infrastructurii secundare de irigatii, disponibile prin intermediul submasurii 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice"- componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
 
In intervalul 1 - 6 iulie 2020, AFIR a primit online 95 de solicitari de finantare in valoare totala de 92,77 milioane de euro. Alocarea financiara disponibila pentru aceasta sesiune de depunere a cererilor de finantare este de 43.700.259 euro, iar plafonul de depunere a fost de 65,55 milioane de euro, respectiv 150% din alocarea mentionata mai sus.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) si Federatiile Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (FOUAI) pot obtine, in cadrul acestei submasuri, fonduri 100% nerambursabile, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 1 milion de euro. Achizitia de echipamente de irigat este limitata la un procent de cel mult 30% din valoarea totala eligibila a proiectului.
 
"A fost mai simplu sa depunem si datorita modificarii din ghid privind faptul ca solicitantul nu mai este obligat sa depuna cazierul judiciar si certificatul de atestare fiscala, aceste documente fiind obtinute de AFIR prin consultarea bazei de date a celor doua institutii emitente, in baza protocoalelor semnate si cu acordul beneficiarului. Ne-a scutit de un efort in plus. Procesul de depunere a decurs fara probleme." A tinut sa mentioneze Daniel Stroe, Presedinte OUAI Grivita.
 
De la demararea Programului, in 2015 si pana in prezent, AFIR a primit solicitari de finantare pentru infrastructura de irigatii in valoare totala de peste 580 de milioane de euro, din care 6,8 milioane de euro au fost pentru zona ITI - Delta Dunarii. Valoarea contractelor de finantare incheiate se ridica la 393,3 milioane de euro, din care 6,8 sunt finantari din arealul ITI - Delta Dunarii.
 
"Impreuna cu noi au depus proiect si un alt OUAI, care se afla situat la un asa zis cap de linie. Intre noi sunt aproximativ 600 ha de irigat. Speram ca odata reabilitata statia, sa putem iriga. Este mare nevoie de infrastructura de irigatii si faptul ca avem posibilitatea sa reabilitam sistemul prin fonduri europene ne ajuta foarte mult." a declarat Emil Popescu, Presedinte OUAI Marculesti SPP A.
 
AFIR a platit beneficiarilor submasurii 4.3 - componenta infrastructura de irigatii fonduri in valoare de 157,6 milioane de euro, pana in prezent. Din aceasta suma, 4,3 milioane de euro reprezinta plati aferente proiectelor din zona ITI - Delta Dunarii.
 
Pentru intreaga perioada de programare financiara 2014 - 2020, alocarea aferenta investitiilor in infrastructura secundara de irigatii a fost de aproximativ 441 milioane de euro.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
Aceasta linie de finantare trebuia lansata la sfarsitul anului trecut. In prezent, nu se cunoaste...
Fonduri europene. Surse de finantare pentru micii fermieri in 2025
Fonduri europene. Surse de finantare pentru micii fermieri in 2025
In acest sens, unul dintre sectoarele mai putin norocoase este cel al achizitiei de utilaje in...
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023,...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016