Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Trei noi linii de finantare pentru fermieri

afir-trei-noi-linii-de-finantare-pentru-fermieri

AFIR anunta lansarea a trei noi linii de finantare pentru fermieri, in valoare totala de 30 de milioane de euro. Si combaterea secetii se afla printre prioritati!


Avem, asadar, 30 milioane Euro, din care 27 milioane Euro pentru beneficiari privati: submasura 5.1 – beneficiari publici si privati, submasura 5.2 si submasura 17.1 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).
 
Submasura 5.1 - 8,28 milioane Euro pentru amenajari sanitare in ferme
In 11 mai – 31 iulie 2020 se va desfasura prima sesiune din 2020 pentru depunere on-line a cererilor de finantare prin submasura 5.1 „Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile”.
 
Pentru beneficiarii privati ai submasurii 5.1 sunt disponibili in aceasta sesiune 8.289.804 euro. Rata maxima a sprijinului public nerambursabil va fi de 80% din totalul cheltuielilor eligibile pentru fermierii individuali si 100% cheltuieli eligibile pentru grupuri de fermieri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Valoarea maxima a finantarii se ridica la 250.000 euro/ proiect pentru investitii in instalatii, echipamente pentru asigurarea biosecuritatii si infrastructura sanitara (de ex.: constructia si dotarea filtrului cu grup sanitar si dusuri, vestiare etc.) in cadrul fermelor.
 
Solicitantii eligibili pentru sprijinul acordat prin submasura 5.1 – privati sunt fermierii, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate, cooperativele (cooperativele agricole si societatile cooperative agricole) si grupuri de producatori, constituite in baza legislatiei nationale in vigoare care deservesc interesele membrilor.
 
Submasura 5.2 - 3,67 milioane euro pentru refacerea terenurilor
Tot in perioada 11 mai – 31 iulie 2020 se desfaloara sesiunea de inscriere la  submasura 5.2 „Sprijin pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole si a potentialului de productie afectate de dezastre naturale, de conditii de mediu adverse si de evenimente catastrofale”.
 
Fondurile disponibile aici sunt de 3.677.431 euro. Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% si nu va depasi o valoare de 200.000 euro/proiect.
 
Solicitantii eligibili pentru sprijinul acordat prin sM 5.2 sunt fermierii (cu exceptia persoanelor fizice neautorizate) si cooperativele agricole, grupurile de producatori constituite in baza legislatiei nationale in vigoare.
 
Submasura 17.1 - 15 milioane Euro pentru asigurarea culturilor impotriva secetei
Incepand tot din data de 11 mai si pana in 30 noiembrie 2020 solicitantii pot depune on-line cereri de finantare la AFIR pentru submasura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor – sesiune destinata asigurarii culturilor de toamna aferente anului 2019 si aferente culturilor de primavara pentru anul 2020”.
 
Sunt disponibili in aceasta sesiune 15.000.000 Euro. In cadrul acestei masuri, ca un element de noutate, este faptul ca depunerea dosarelor la AFIR este continua pana la data de 30 noiembrie 2020, indiferent de epuizarea fondurilor, existand posibilitatea suplimentarii fondurilor in functie de interesul potentialilor beneficiari.
 
Sprijinul nerambursabil acordat in cadrul acestei submasuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre fermier, iar beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii activi.
 
Riscurile eligibile in cadrul acestei linii de finantare sunt fenomenele climatice nefavorabile, respectiv: seceta, arsita, inundatiile, grindina, inghetul (timpuriu de toamna, de iarna sau tarziu de primavara), ploile torentiale sau ploile excesive si de lunga durata, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada. De asemenea, printre riscurile eligibile pentru finantare se numara si infestarile cu organisme de carantina daunatoare plantelor prevazute in HG nr. 563/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016