AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
Publicat la data de 19 Nov. 2024 in:
Subventii Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face.
Fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin acest program se pot inscrie in perioada 22 noiembrie 2024, ora 10.00 - 28 noiembrie 2024, ora 23.59.
Dupa parcurgerea etapei, solicitantii (producatori agricoli persoane fizice) se vor putea inscrie in program direct prin intermediul dealerilor acreditati, conform listei ce urmeaza a fi publicata de AFM.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Deschiderea sesiunii de validare a dealerilor in cadrul Programului Rabla pentru Tractoare reprezinta un moment esential in sprijinul agriculturii romanesti. Prin acest program, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu, ne propunem sa inlocuim echipamentele agricole vechi si poluante cu utilaje noi, eficiente si prietenoase cu mediul.
Dupa validarea dealerilor care se vor inscrie in program, va urma etapa in care producatorii agricoli – persoane fizice – vor putea merge direct la acesti dealeri pentru inscriere si achizitionarea de tractoare si echipamente agricole moderne. Este un pas important catre modernizarea si promovarea sustenabilitatii agriculturii romanesti, pentru un viitor mai verde", precizeaza presedintele AFM, Laurentiu Neculaescu, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.
In plus, ajutorul de stat acordat prin programul "Rabla pentru tractoare" se acorda persoanelor fizice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei agricole primare, care detin atestat de producator si care vor preda spre casare un tractor, o masina agricola autopropulsata sau un autovehicul uzat.
Cu ajutorul acestui program pot fi achizitionate tractoare, masini agricole autopropulsate noi si accesorii agricole aferente. Acestea pot fi finantate doar sub conditia achizitionarii unui tractor sau a unei masini agricole autopropulsate, mentioneaza AFM.
In ceea ce priveste valoarea de achizitie a tractorului, aceasta nu trebuie sa depaseasca echivalentul in lei a 55.000 euro, inclusiv TVA.
Intensitatea ajutorului reprezinta 65% din valoarea de achizitie a tractorului si/sau masinii agicole autopropulsate, incluisv acesoriile agricole aferente.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>