Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoare APIA de 150.000 euro/ferma. Cererile se depun acum

ajutoare-apia-de-150000-euroferma-cererile-se-depun-acum

In perioada 27 august - 15 septembrie 2022, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura primeste Cereri de solicitare a ajutorului exceptional.


MADR prin APIA informeaza potentialii beneficiari ca primeste Cereri de solicitare a ajutorului exceptional pentru sustinerea urmatoarelor activitati:
 
- cresterea si/sau ingrasarea si/sau reproductia suinelor
 
- cresterea si/sau reproductia si/sau incubatia pasarilor
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Obiectivul acestei scheme de ajutor este de a acorda ajutoare exceptionale producatorilor agricoli, crescatorilor de animale, din sectoarele suin si avicol, pentru sustinerea unor cheltuieli angajate in perioada 24 februarie - 31 iulie 2022. Cheltuielile necesare se refera la activitatile de crestere si/sau reproductie a suinelor, respectiv de crestere si/sau reproductie si/sau incubatie a pasarilor.
 
De asemenea, aceste procese sunt necesare realizarii obiectivelor de utilizare eficienta a resurselor, gestionarea nutrientilor si aplicarea unor metode de productie favorabile mediului si climei, in ceea ce priveste sustinerea activitatii de crestere in acest an, prin compensarea pierderilor generate de cresterea preturilor la furaje, energie electrica si gaze naturale.
 
In ceea ce priveste cererile, acestea se depun la Centrele Judetene ale APIA pe raza carora potentialii beneficiari au sediul social sau unde au depus cerere de solicitare pentru Masura 14 - Bunastarea animalelor. 
 
Ghidul solicitantului, formularul de cerere si documentele justificate ce insotesc cererea se afla pe site-ul APIA.  
 
De asemenea, documentele depuse/transmise in copie de catre beneficiar vor purta sintagma "conform cu originalul", vor fi datate si insusite prin semnatura de catre beneficiar.
 

Beneficiari

 
Beneficiarii sunt:
 
- producatorii agricoli
 
- crescatorii de suine sau pasari
 
- persoanele fizice autorizate
 
- intreprinderile individuale
 
- intreprinderile familiale
 
Astfel, aceste prevederi sunt constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, si/sau persoanele juridice, care detin exploatatii autorizate sanitar veterinar pana la data de 24 februarie 2022.
 

Conditii de eligibilitate

 
In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate, acestea sunt:
 
- sa fie inregistrati in registrul unic de identificare, denumit in continuare RUI si sa detina cod unic de inregistrare atribuit de catre APIA
 
- sa detina exploatatie cu cod ANSVSA, autorizata sanitar – verterinar
 
- sa desfasoare activitate de crestere si/sau ingrasare si/sau reproductie a suinelor, respectiv de crestere si/sau reproductie si/sau incubatie a pasarilor, in perioada 24 februarie 2022 – 31 iulie 2022, cu conditia mentinerii activitatii pana la data de 31 decembrie 2022
 
- ajutorul de adaptare exceptional se acorda pentru capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta de beneficiar, echivalent UVM, in functie de categoriile de suine/pasari, cu scopul de a mentine exploatatia in bune conditii tehnologice.
 

Plata ajutoarelor exceptionale

 
Plata ajutoarelor exceptionale se va efectua pana la data de 30 septembrie 2022.
 
De asemenea, resursele financiare totale necesare implementarii acestei scheme de ajutor exceptional in sectoarele suin si avicol sunt de 26.100 mii euro stabilit in conformitate cu prevederile alin. (6) al art. 1 din Regulamentul delegat (UE) 2022/467:
 
- 63.075,336 mii lei, echivalentul sumei de 12.745,324 mii euro, finantare externa nerambursabila conforma Anexei la Regulamentul delegat (UE) 2022/467
 
- 66.090,956 mii lei, echivalentul sumei de 13.354,676 mii euro, de la bugetul de stat in conformitate cu prevederile art.2 din Regulamentul delegat (UE) 2022/467 si in limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2022 Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie
 
Cursul valutar stabilit este de 4,9489 lei pentru 1 euro in conformitate cu prevederile alin. (6) al art. 1 din Regulamentul (UE) 2022/467. Cuantumul ajutorului exceptional se acorda beneficiarilor din sectorul suin pe capacitatea de productie detinuta:
 
- 200 euro/UVM pentru capacitatea de productie animale de reproductie (scroafe si/sau scrofite montate)
 
- 50 euro/UVM pentru capacitatea de productie suine la ingrasat
 
Valoarea totala ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar se calculeaza in functie de capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta pana la concurenta plafonului echivalent in lei a 150.000 de euro. Cuantumul ajutorului exceptional se acorda beneficiarilor din sectorul avicol pe capacitatea de productie detinuta de:
 
- 50 euro/UVM pentru capacitatea de productie gaini reproductie rase grele si/sau tineret de reproductie, gaini ouatoare si/sau tineret de inlocuire
 
- 20 euro/UVM pentru capacitatea de productie pui de carne, pui de curca, precum si pui de gaina eclozionati si/sau pui de curca eclozionati pe serie
 
Valoarea totala ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar se calculeaza in functie de capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta pana la concurenta plafonului echivalent in lei a 100.000 euro.
 
In cazul in care sumele centralizate depasesc resursele financiare aprobate cu aceasta destinatie, valoarea ajutorului exceptional se reduce proportional pentru toti beneficiarii.
 
De asemenea, daca din resursele financiare alocate ramane o suma nedistribuita/neutralizata, aceasta se redistribuie procentual celorlalti beneficiari cu respectarea sumei maxime de 150.000/100.000 euro per beneficiar, in functie de specii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016