Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoare de minimis pentru agricultorii calamitati in cursul anului trecut

ajutoare-de-minimis-pentru-agricultorii-calamitati-in-cursul-anului-trecut

Conform unui proiect de hotarare de guvern, valoarea totala a despagubirilor ce urmeaza a f i acordate depaseste 28 de milioane de lei.


Agricultorii care au inregistrat pagube din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, in perioada ianuarie - august 2014, vor primi ajutoare de minimis, in functie de cultura afectata,  care pot ajunge pana la 1.200 de lei pe hectar.
 
Potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sumele totale alocate de Ministerul Agriculturii in acest sens depasesc 28 de milioane de lei.
 „Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis prevazute in prezenta hotarare sunt de 28,229 milioane lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015”, se arata in documentul citat.
 
Cuantumul maxim al sprijinului financiar este de 335 lei/ha pentru culturile de grau, porumb, sorg, floarea-soarelui, rapita, orz, secara, triticale, ovaz, soia si orzoaica, de 610 lei/ha pentru legume in camp si pepeni, cartofi - 700 lei/ha, plantatii pomicole - 1.200 lei/ha, plantatii viticole - 500 lei/ha, sfecla de zahar - 400 lei/ha, lucerna, mustar si tutun - 250 lei/ha, capsuni - 300 lei/ha si culturi in spatii protejate - 610 lei/ha.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt intreprinderi/intreprinderi unice definite care exploateaza culturi agricole/culturi in spatii protejate/plantatii pomicole/viticole, si care depun cereri de ajutor, in calitate de producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale sau de producatori agricoli persoane juridice, precum si oricaror forme asociative cu/sau fara personalitate juridica constituite conform legii.
 
De asemenea, valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi echivalentul in lei al sumei de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente. Banii se platesc intreprinderilor intr-o singura transa, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului legislativ.

Pentru obţinerea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie sa depuna cererea de ajutor minimis insorita de urmatoarele documente, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare documentului legislativ:
a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala si o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b) copie a certificatului de producator/copie a atestatului producator;
c) copie a certificatului de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului/Registrul national al asociatiilor si fundatiilor sau a actului in baza caruia isi desfasoara activitatea, in cazul persoanelor juridice, precum si copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului persoana fizica;
d) dovada cont activ banca/trezorerie;
e) adeverinta in original, care sa ateste, conform inscrisurilor din registrul agricol, suprafata de teren utilizata de solicitant in anul 2014 in baza oricarui act juridic care confera dreptul de folosinta asupra terenului in cauza;
f) copie a procesului-verbal de constatare a pagubelor.
 
Documentele sunt prezentate in original si in copie, in vederea certificarii de reprezentantul directiei pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin inscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016