Ajutor usturoi 2021. Fermierii primesc 3 milioane de euro
Publicat la data de 20 Apr. 2021 in:
Subventii Guvernul Romaniei a stabilit ca ajutorul pentru usturoi in 2021 va fi destul de generos si in acest an, asadar fermierii primesc 3 milioane de euro.
Guvernul a adoptat o Hotarare pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi„ precum si pentru stabilirea unor masuri de verificare si control al acesteia, a anuntat joi Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR). Prin actul normativ s-a stabilit valoarea ajutorului de minimis in lei care se acorda beneficiarilor in anul 2021, respectiv 3.000 euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana, la data de 30 septembrie 2020.
In Hotarare s-au mai stabilit resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021, respectiv maximum 15.000.000 lei, reprezentand echivalentul in lei al sumei de 3.078.000 euro, care se asigura din bugetul MADR pe anul 2021.
"In sedinta Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobata o Hotarare care modifica si completeaza Hotararea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei <<Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi>> precum si pentru stabilirea unor masuri de verificare si control al acesteia", se arata in comunicatul transmis de MADR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Perioada in care se va realiza valorificarea productiei este de 15 iunie - 22 noiembrie, iar termenul de depunere a documentelor justificative, va fi de 29 noiembrie.
In actul normativ se reformuleaza unele dispozitii pentru o mai mare claritate, in acord cu prevederile Regulamentului de minimis in sectorul agricol si cele ale legislatiei nationale.
Reprezentantii MADR au mai mentionat ca pentru a fi considerati eligibili, producatorii agricoli trebuie sa detina o suprafata cultivata cu usturoi de minimum 3.000 mp si sa obtina o productie de minimum 3 kg usturoi/10 mp.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>