Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutorul de minimis pentru apicultorii afectati de vremea rea, disponibil de vineri

ajutorul-de-minimis-pentru-apicultorii-afectati-de-vremea-rea-disponibil-de-vineri

Apicultorii care au fost afectati de vremea rea din martie-mai a.c. pot solicita ajutorul de minimis incepand de vineri, 19 noiembrie 2021.


"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza apicultorii ca in perioada 19 - 26 noiembrie 2021 inclusiv se depun cereri de acordare a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 1219/17.11.2021", a informat APIA.
 
Ajutorul de minimis se acorda intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in sectorul apicol, in domeniul productiei primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel incat sa se asigure continuarea ciclului de productie.
 
Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt: apicultorii, persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare, valabil la data depunerii cererii; apicultorii, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.182/2016; apicultorii, persoane juridice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele criterii de eligibilitate: sa aiba familii de albine inscrise in baza de date nationala apicola la data 1 martie 2021, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor, gestionat de Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor cu modificarile si completarile ulterioare; sa aiba stupine inregistrate/autorizate la directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, la data depunerii cererii; sa fie inregistrati in registrul unic de identificare (RUI), si sa detina cod  unic de inregistrare atribuit de catre APIA", arata APIA.
 
Solicitantii care nu detin cod unic de inregistrare in RUI, inainte de solicitarea ajutorului de minimis prevazut de prezenta hotarare au obligatia obtinerii acestuia de la centrele judetene ale APIA, prin completarea si depunerea formularului prevazut in anexa nr.1 la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 22/2011 privind reorganizarea Registrului fermelor, care devine Registrul unic de identificare, in vederea accesarii masurilor reglementate de politica agricola comuna.
 
Cuantumul ajutorului este in valoare de 23,7 lei/familia de albine.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura

Cum se inmulteste goji?

Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!......citeste mai mult >>

Aveti teren la tara? Renuntati la agricultura conventionala si cultivati goji, merisoare sau aronia!

Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d......citeste mai mult >>

Sfaturi pentru infiintarea si dezvoltarea unei afaceri cu lavanda

Lavanda este cultivata de mii de ani pentru parfumul sau deosebit, dar si pentru proprietatile sale calmante si antiseptice. Este utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. De asemenea, este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizic......citeste mai mult >>

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016