Ajutorul de minimis pentru legumicultori, aprobat
Publicat la data de 17 Iun. 2021 in:
Subventii Guvernul a aprobat printr-o Hotarare ajutorul de minimis pentru legumicultori. Se vor acorda 2.000 de euro/1.000 mp!
Culturile care vor fi sustinute prin noua schema de sprijin sunt cele de ardei, castraveti, tomate si vinete.
"In sedinta Guvernului a fost aprobata Hotararea pentru aprobarea programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021. (...) Schema va fi implementata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin centrele locale/judetene, care vor fi sprijinite in activitatea de control si evaluare a productiei de catre directiile pentru agricultura judetene", informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) .
Actul normativ reglementeaza: modalitatea de depunere a cererii la APIA, culturile pentru care se acorda ajutor de minimis si anume ardei, castraveti, tomate, vinete si categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, persoane juridice si criteriile de eligibilitate pentru obtinerea sprijinului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, actul normativ prevede si productiile minime pe care trebuie sa le obtina producatorii agricoli, precum si documentele justificative care se prezinta pentru obtinerea ajutorului de minimis; efectuarea verificarilor privind existenta suprafetelor, a culturilor declarate si evaluarea productiei, de catre comisii mixte APIA-DAJ; controlul respectarii normelor privind utilizarea durabila a produselor de protectie a plantelor de catre inspectorii fitosanitari oficiali; modalitatea de comunicare intre centrele locale/centrele judetene/APIA si MADR si DAJ.
Depunerea cererilor se va realiza pana la cel tarziu 20 iulie inclusiv, iar valorificarea productiei se va face in perioada 2 noiembrie - 2 decembrie. Documentele justificative pot fi depuse pana la 3 decembrie 2021, inclusiv.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>