Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutorul de stat pentru cresterea animalelor, majorat

ajutorul-de-stat-pentru-cresterea-animalelor-majorat

Ajutorul de stat pentru cresterea animalelor a fost majorat! Guvernul a adoptat deja o Hotarare in acest sens!


Guvernul a adoptat Hotararea pentru modificarea art. 19 alin. (7) din HG nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor.
 
​Prin prezentul act normativ se suplimenteaza valoarea totala maxima a ajutorului de stat pentru anul 2020, de la 54.048 mii lei la 65.000 mii lei, ca urmare a deblocarii sumei retinute potrivit prevederilor art.21 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art.33 din OUG nr.135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.
 
Repartizarea sumei totale pe specii se realizeaza proportional cu sumele solicitate prin cererile initiale anuale, pentru anul 2020, respectiv:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
-​30.000 mii lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine;
 
-​35.000 mii lei pentru speciile ovine si caprine.
 
Suma de 65.000 mii lei se suporta de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2020.
 
Precizam ca HG nr. 1179/2014 instituie o schema de ajutor de stat, ce are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului. Acest ajutor este furnizat sub forma de servicii subventionate crescatorilor de animale din speciile taurine, bubaline, ovine, caprine, porcine si ecvine.
 
Ajutoarele sunt furnizate sub forma de servicii subventionate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin certificat de producator/atestat de producator, dupa caz, precum si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole.
 
Cererile de plata a ajutorului de stat pentru serviciile de intocmire si mentinere a registrului genealogic al rasei, precum si pentru serviciile de determinare a calitatii genetice a raselor de animale, completate de catre solicitantii prestatori ai serviciilor, se depun lunar/trimestrial, conform optiunii mentionate in cererea initiala, in termen de 20 de zile lucratoare urmatoare incheierii lunii/trimestrului pentru care se solicita ajutorul de stat.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016