Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ancheta DNA de la APIA intarzie plata avansurilor pentru subventii

ancheta-dna-de-la-apia-intarzie-plata-avansurilor-pentru-subventii

Seful institutiei spune ca este imposibil sa inceapa platile pe 16 octombrie si estimeaza ca acest lucru se va intampla abia spre sfarsitul lunii in curs.


Recenta ancheta a DNA, care il vizeaza pe un fost director si un director adjunct de la APIA, acuzati de fapte de coruptie si fraude cu fonduri europene, are repercursiuni si asupra bunului mers al activitatilor desfasurate de agentie, ai carei angajati se vad astfel pusi in situatia de a nu putea incepe plata avansurilor pentru subventii la 16 octombrie, asa cum era stabilit.
 
Aceasta situatie se datoreaza controalelor pe care procurorii anticoruptie le-au efectuat zilele acestea la APIA pentru a cauta noi probe impotriva celor doi fosti directori, urmate apoi de un control administrativ, actiuni ce ingreuneaza foarte mult activitatea angajatilor, intr-o perioada in care acestia aveau mult de munca, pregatindu-se pentru inceperea platii avansurilor.
 
Mihai Putinei, directorul APIA a transmis la inceputul acestei saptamani ca nu vor putea fi facute plati incepand cu data de 16 octombrie, asa cum era stabilit, estimand ca acest lucru se va intampla abia spre sfarsitu lunii octombrie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Asa cum prevede regulamentul european, platile se pot efectua intre 16 octombrie si 30 noiembrie. Din pacate, nu avem in acest moment controlul administrativ incheiat, conditie necesara pentru demararea platilor in avans. Mai degraba, spre sfarsitul lunii octombrie vom putea vorbi de o demarare a actiunilor de autorizare la plata. Platile pot fi instrumentate inainte de finalizarea controlului pe teren si a controlului prin teledetectie, numai cu parcurgerea fazei de control administrativ”, a declarat in acest sens seful APIA.
 
Acesta a mai precizat ca banii pentru plata subventiilor, respectiv 850 de milioane de euro sunt deja alocati de la buget, urmand ca fermierii sa incaseze subventii pe suprafata in valoare de 77,80 de euro e hectar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016