Anunt APIA! Termenul limita pentru cererile de plata aferente masurii Bunastarea Animalelor
Publicat la data de 08 Feb. 2021 in:
Subventii APIA a facut un anunt important luni. Fermierii stiu acum care este termenul limita pentru cererile de plata aferente masurii Bunastarea Animalelor.
Fermierii pot depune in perioada 8 - 21 februarie cererile de plata pentru Masura 14 "Bunastarea animalelor" - pachetul a. - plati in favoarea bunastarii porcinelor si pachetul b. - plati in favoarea bunastarii pasarilor din cadrul PNDR 2014 - 2020, a anuntat luni Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Cererea de plata va fi completata online individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, iar dupa tiparire, verificare si semnare se depune la Centrul judetean al APIA, respectiv al Municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al solicitantului sau pe raza teritoriala a judetului unde este exploatatia cu capacitatea de productie cea mai mare.
Conform APIA, cererile de plata pentru Masura 14 "Plati in favoarea bunastarii animalelor" cuprinde angajamentele si informatiile aferente tuturor exploatatiilor cu cod ANSVSA detinute de un solicitant, indiferent pe raza carui judet isi desfasoara activitatea solicitantul si se depun insotite de : copie CUI / CIF, dupa caz; documente care atesta calitatea de fermier activ, respectiv documente privind inregistrarea la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) - cod CAEN/act de infiintare/act constitutiv/statut din care reiese ca are activitate agricola (ca desfasoara activitate agricola cu codul CAEN 0146 - Cresterea porcinelor, respectiv CAEN 0147 - Cresterea pasarilor) si/sau 0150- Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor) si, in cazul in care din documentele stipulate nu reiese activitatea agricola, trebuie sa furnizeze documente din care sa rezulte indeplinirea conditiei de fermier activ; situatiile financiare anuale, respectiv raportarile contabile anuale, din care rezulta venitul total realizat in anul anterior anului depunerii cererii de plata; formularul "Date informative" (cod 30) care cuprinde indicatorul "venituri din activitati agricole"; formularul "Situatia veniturilor si cheltuielilor" (cod 20) care cuprinde indicatorul "venituri totale".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, solicitantii trebuie sa depuna: copie buletin / carte de identitate al/a titularului/administratorului/ reprezentantului legal /imputernicitului; copie/copii autorizatie/ii sanitar-veterinara/e pentru fiecare exploatatie detinuta inscrisa in cererea de plata; Copia/copiile autorizatiei/iilor sanitar-veterinara/e poate/pot fi depusa/e de catre beneficiar o data cu primul decont/documente justificativ/e pe care il inregistreaza la CJ APIA in anul respectiv de angajament.
Daca autorizatia este eliberata dupa data depunerii cererii de plata, aceasta trebuie sa fie in vigoare la data popularii exploatatiei.
Totodata, trebuie depuse: graficul de livrare estimat anual; graficul de populare estimat anual; document coordonate bancare; imputernicire si copii dupa actele de identificare ale imputernicitului, daca este cazul; declaratii si angajamente pentru bunastare si specifice subpachetelor.
In plus fata de documentele mai sus mentionate se depun o serie de documente in functie de pachetul solicitat.
Pentru pachetul a) porcine se depune copia schitei grajdului/halei pentru fiecare exploatatie cu cod ANSVSA (din care sa reiasa adresa, suprafata spatiilor de cazare/spatiul maxim de cazare pe compartiment/boxa). Din suprafata totala respectiva se exclude suprafata spatiilor de hranire si adapare asezate pe podea, stalpii, aleile, alte spatii nedestinate cresterii pentru toate categoriile de porcine.
Pe copia schitei fermierul va mentiona instrumentul/aparatul cu care au fost efectuate masuratorile inscrise in schitele depuse si toleranta acestuia in conformitate cu fisa tehnica (carte tehnica) a aparatului/instrumentului cu care au fost efectuate masuratorile.
De asemenea, fermierul va depune: copii ale documentelor care fac dovada ca beneficiarul are la dispozitie echipamente specializate de masurare si control a calitatii aerului si acestea sunt la dispozitie in exploatatie in vederea monitorizarii zilnice a pulberilor (prin prezentarea unui document de achizitie sau a unui contract de comodat sau a unui alt document); copia documentului care atesta functionarea in parametrii tehnici a echipamentului specializat de masurare si control a calitatii aerului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>