Publicat in: Subventii
APIA a emis ordine de plata pentru 96,5 la suta din cererile pentru subventii
In acelasi timp, mai exista 15.572 de cereri pentru care nu au fost efectuate plati pentru niciuna din schemele de plata.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca la data de 16 august, din totalul de 944.075 de cereri unice de plata aferente Campaniei 2015 au fost emise ordine de plata pentru 96,5% din cereri, reprezentand un numar de 911.228 (pentru cel putin o schema de plata).
 
In ceea ce priveste diferenta ramasa, respectiv 32.847 cereri aflate pe cursul de autorizare, doar pentru 1,6%, respectiv 15.572 cereri, nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata. Suma totala autorizata la plata este de 1.868,76 milioane euro din care efectiv platita in conturile fermierilor este suma de 1.854,56 milioane euro, pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si Buget National), cu urmatoarele sume: - 1.381.994.982,13 euro din FEGA; - 208.333.225,09 euro din FEADR; - 264.244.816,52 euro de la Bugetul National. Precizam ca pe langa sumele de mai sus in anul 2015, s-au facut plati si pentru Masura 214 – “Plati privind agromediu” in valoare de 15,5 milioane euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Referitor la efectuarea platilor in cursul lunii august pentru schemele ANT si SCZ, angajamentul APIA a fost facut in conditiile in care totul ar fi functionat perfect.
 
Au aparut insa o serie de dificultati in autorizarea platilor pentru zootehnie, rezultate in procesul de control administrativ si de autorizare a cererilor care nu erau previzibile la data angajamentului:
1. situatii care au necesitat prezentarea altor documente doveditoare de catre fermieri;

2. fermieri care nu au putut prezenta documentele doveditoare privind miscarea animalelor si inregistrarea produsilor la vacile de lapte;

3. intarzierea alimentarii conturilor APIA cu sumele din FEADR si imposibilitatea reinstrumentarii unor cereri cu solicitari in sector zootehnic;

4. identificarea necesitatii completarii sistemului cu un nou formular pentru rezolvarea erorilor de operare, necesar pentru remedierea urmatoarelor erori: - lipsei unei cifre din crotalie, - inversarea de cifre din crotalie, - lipsa inregistrarii datei de iesire in formularul de cerere.

5. fermierii notificati pentru remedierea erorilor nu s-au prezentat cu documentele solicitate pentru: - lipsa unei cifre din crotalie, - inversare de cifre din crotalie, - lipsa inregistrare data de iesire in formularul de cerere, - completarea anexei de preluare a animalelor pe baza certificatului de mostenitor, - schimbarea formei de organizare din PF in SC/PFA/II/IF, - prezentarea unui document notarial privind mostenirea, - clarificari privind documentele de livrare a laptelui (sprijin cuplat), - prezentarea contractului cu un cumparator de lapte crud recunoscut de APIA, dupa eliminarea cotelor de lapte (1 aprilie 2015), - neprezentarea documentelor de vanzare lapte pentru persoanele fizice, carnet de comercializare si atestat de producator, - neprezentarea documentelor de livrare pentru producatorii de lapte care isi proceseaza singuri laptele (nu au documente de livrare si nu se autofactureaza), - existenta de crotalii solicitate la plata in mai multe cereri (ANT8).

6. volumul mare de accesari ale aplicatiei, din Campania 2015 si respectiv Campania 2016, a condus la o performanta scazuta a aplicatiei, in data de 11.08.2016 si in primele ore ale zilei de 12.08.2016. Problema a fost rezolvata prin reconfigurarea infrastructurii si suplimentarea resurselor hardware. Avand in vedere toate aceste solicitari de clarificare, precum si raspunsurile primite pe parcurs de la fermieri, se va accelera procesul de autorizare a platilor pe masura ce fermierii vor raspunde la clarificarile solicitate. Agentia face eforturi pentru finalizarea in aceasta luna a platilor aferente Campaniei 2015 pentru schemele din sectorul zootehnic. Pe aceasta cale facem apel catre toti fermierii carora le sunt trimise notificari pentru clarificarea datelor din cererea unica de plata sa se prezinte urgent la APIA cu documentele solicitate.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 31 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul vizeaza conditionalitatea sociala. Acesta explica noile conditii pe care trebuie sa le...
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton