Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA a finalizat plata subventiilor restante catre 9.761 de fermieri

apia-a-finalizat-plata-subventiilor-restante-catre-9761-de-fermieri

Beneficiari sunt atat fermierii care nu incasasera inca platile, cat si cei care au fost nevoiti sa le restituie ca urmare a titlurilor de creanta.


La sfarsitul lunii mai, APIA finalizat plata subventiilor restante catre un numar de 9.761 de fermieri care nu incassera inca banii de la agentie sau fusesera nevoiti sa-i restituie, dupa ce auditurile efectuate de Curtea de Conturi au scos la iveal faptul ca acestia aveau datorii la bugetul de stat si, potrivit prevederilor legislatiei din perioada 20007-2010, nu ar fi avut dreptul sa primeasca subventii de la Uniunea Europeana.
 
In perioada respectiva, pentru a beneficia de subventiile de la APIA, fermierii erau nevoiti sa completeze, printre alt documente, si o declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca nu au datorii la bugetul de stat sau la bugetele locale, aceasta fiind una din conditiile esentiale pentru a beneficia de fondurile europene.
 
Multi, insa, au dat aceste declaratii, desi aveau datorii, fapt scos la iveala in urma unui audit al Curtii de Conturi la APIA. Ca urmare, agricultorii care aveau datorii la momentul primiri subventiilor au fost nevoiti sa returneze banii primiti, fiindu-le si interzis si sa mai beneficieze de finantare europeana pe o perioada de 3 ani.
 
Ulterior, s-a renuntat insa la aceasta prevedere, fermierii care au fost nevoiti sa returneze banii, urmand sa ii primeasca inapoi, odata cu ridicarea interdictiei de a mai primi finantari europene timp de trei ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Printr-in comunicat remis in cursul zilei de ieri APIA a anuntat ca sumele restante pe care le mai avea de platit reprezinta primele beneficiarilor platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic pe care acestia nu le-au incasat sau au fost nevoiti sa le restituie ca urmare a titlurilor de creanta pentru punerea in aplicare a deciziilor emise de camerele de conturi. Platile au fost efectuate in baza Legii nr. 48/ 2014, de care  beneficiaza, pe langa fermierii deja platiti, si cei care au avut procese verbale de constatare debit,care sunt anulate prin efectul legii.
 
Plata sumelor prevazute in Legea 48/ 2014 se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2014, iar sumele necesare aplicarii prevederilor legii, in cuantum de 26,877 milioane lei, se asigura in limita prevederilor bugetare ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014.
 
Referindu-se la acest aspect, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca „am promis ca rezolvam aceasta situatie dificila si ne-am tinut de cuvant. Iata ca in doi ani de zile am reusit sa reintram in normalitate. Fermierii vor fi scutiti de returnarea subventiei primite in perioada 2007-2010, iar cei care au platit deja banii catre APIA ii vor primi inapoi”.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016