Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat eliberarea de adeverinte pentru ajutorul privind cresterea animalelor in 2022.
"Pentru anul 2022, APIA a incheiat conventii cu institutiile bancare si nebancare, respectiv cu doua fonduri de garantare - Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM), pentru a veni in sprijinul fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente", se mentioneaza in comunicatul APIA.
Astfel, potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cererea initiala de solicitare a ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor, aferenta anului 2022.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, prin adeverinta se confirma valoarea de 70% din cuantumul ajutorului determinat aferent cererii initiale anuale. Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma inscrisa in adeverinta cuvenita solicitantului.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garanteaza maximum 80% din valoarea fiecarui credit acordat de banci fermierilor.
Reprezentantii APIA precizeaza ca Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale 703/2013 stabileste conditiile in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare sau nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate de institutia noastra in baza adeverintelor eliberate, dobanda aferenta acordarii creditelor va fi de RON-ROBOR la sase luni, plus maxim 2%.
In ceea ce priveste comisioanele practicate de institutiile finantatoare, APIA atrage atentia fermierilor care doresc sa acceseze credite, sa analizeze cu atentie sporita solutiile de finantare propuse de institutiile financiar-bancare si nebancare ce vizeaza costul acestora, astfel incat sa aleaga modalitatile de finantare care raspund cel mai bine necesitatilor proprii.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News