Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
APIA a inceput plata diferentei subventiilor pe suprafata si a ajutoarelor nationale tranzitorii.
Anterior, ministrul Daniel Constantin anuntase ca diferentele la plata pe suprafata se vor plati incepand cu 12 ianuarie, insa secretarul de stat George Turtoi a anuntat ca procedurile de plata au inceput ieri, 20 ianuarie.
Astfel, secretarul de stat George Turtoi a declarat ieri ca „agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a platit in perioada 16 octombrie — 30 noiembrie 2014 circa 641 de milioane de euro, reprezentand platile in avans aferente Schemei de Plata Unica pe Suprafata 2014 catre 1.001.417 fermieri, respectiv 98% din totalul cererilor depuse in campania 2014, iar diferenta de 726 de milioane de euro va fi platita fermierilor in perioada imediat urmatoare, conform etapelor procedurale impuse de prevederile regulamentelor comunitare in vigoare. Cuantumul SAPS care va fi acordat fermierilor in aceasta perioada este de 70,38 euro pe hectar, suplimentar fata de avansul de 69 euro pe hectar, platiti deja in avans, iar cel al ajutoarelor nationale tranzitorii pentru culturile in teren arabil este de 19,81 euro pe hectar”.
APIA a demarat, pe 20 ianuarie, procedurile de efectuare a platii finale pentru SAPS 2014. Suma totala ce poate fi acordata de Romania pentru SAPS a fost reglementata prin Hotararea de Guvern nr. 863/2014, privind stabilirea pentru anul 2014 a cuantumului platilor directe unice pe suprafata, platilor separate pentru zahar si platilor specifice pentru orez, care se acorda in agricultura in sectorul vegetal, la care s-a aplicat o reducere liniara, necesara pentru a asigura efectuarea platii pentru intreaga suprafata eligibila depusa de fermieri.
Plafonul financiar alocat Romaniei din FEGA pentru Schema de Plata Unica pe Suprafata in Campania 2014 este in valoare de 1,367 miliarde euro, APIA urmand sa efectueze restul de plata in valoare de 726 milioane de euro incepand cu data de 20 ianuarie 2015.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Cursul de schimb utilizat la efectuarea platilor este de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2014 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 342/03 din 01 octombrie 2014.
In perioada imediat urmatoare, APIA va acorda catre fermieri si platile aferente Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (fostele PNDC) in sectorul vegetal pentru care s-au depus cereri in cursul campaniei 2014. Cuantumul ajutoarelor nationale tranzitorii pentru culturile in teren arabil este de 19,81 euro/ hectar si a fost reglementat prin Hotararea de Guvern nr. 1171 din 29 decembrie 2014.
Totodata, pentru stimularea activitatii in unele sectoare cu potential de piata, precum si pentru cresterea suprafetelor cultivate cu in si canepa pentru fibra, hamei, tutun, sfecla de zahar, aceste ajutoare se suplimenteaza cu plati reprezentand ajutoare nationale tranzitorii specifice, decuplate de productie, astfel: in si canepa pentru fibra— 17,45 euro / hectar; hamei — 335,00 euro / hectar; tutun— 1.280,19 euro / hectar; sfecla de zahar — 84,78 euro/hectar.
Suprafata pentru care se acorda aceste plati este de 6,8 milioane hectare, aferenta unui numar de 806.000 solicitanti, iar sumele totale necesare aplicarii schemei de ajutoare nationale tranzitorii in sector vegetal sunt de 140,5 milioane de euro si reprezinta contributie publica de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.
Platile se vor face in lei, la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2014 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 342 din 1 octombrie 2014.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.1 din 5 voturiUltima ora
- » AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
Idei de afaceri in agricultura