APIA a platit aproape 700 de milioane de euro fermierilor
Publicat la data de 21 Ian. 2020 in:
Subventii APIA informeaza ca pana in acest moment a platit aproape 700 de milioane de euro fermierilor care au depus cererile aferente anului 2019.
Un numar de 759.466 de fermieri au fost autorizati pentru efectuarea platilor regulare aferente anului de cerere 2019, cu suma totala de 690,98 milioane de euro, incepand cu data de data de 2 decembrie si pana in prezent, informeaza vineri Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Numarul de 759.466 fermieri reprezinta 90% din numarul fermierilor eligibili la plata regulara.
Din suma totala de aproape 691 milioane de euro, 598,32 milioane euro provin din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), 77,30 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si 15,36 milioane euro cofinantare de la Bugetul National, se mentioneaza in comunicatul APIA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, APIA precizeaza ca au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (ANT) in sectoarele vegetal si zootehnic, pentru anul de cerere 2019, valoarea totala a plafonului fiind de 246,23 milioane de euro. Aceasta suma se asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
Astfel, ajutorul acordat fermierilor din bugetul national pentru culturile amplasate pe teren arabil in anul de cerere 2019 este stabilit la 13,3202 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin - Ajutorul National Tranzitoriu (ANT1) - fiind de aproximativ 93,83 de milioane de euro.
Cea mai mare suma in sectorul vegetal se va acorda culturii de tutun - ANT4 - 1.569,44 euro/ha, urmata de hamei - ANT5 - 400,25 euro/ha, sfecla de zahar - ANT6 - 73,82 euro/ha, iar culturii de canepa pentru fibra (ANT 3) se aloca 8,95 euro/ha. ANT 2 alocat culturii de in a fost eliminat pentru ca nu au fost solicitari. Cuantumurile au fost stabilite in urma raportarii plafoanelor alocate la suprafetele eligibile.
De asemenea, in sectorul zootehnic, pentru ANT 8 - Schema decuplata de productie, specia bovine - sector carne, cuantumul este de 69,11 euro/cap, iar suma totala alocata de 85,63 milioane de euro, pentru ANT7 - Schema decuplata de productie, specia bovine - sector lapte, de 17,72 euro/tona (20,37 milioane euro in total), iar pentru ANT 9 - schema cuplata de productie, speciile ovine/caprine - 4,71 euro/cap, respectiv 42,97 milioane de euro.
Platile pentru Ajutoarele Nationale Tranzitorii in sectorul vegetal si zootehnic se fac in lei, la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2019 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 1 octombrie 2019.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>