APIA accepta cereri de finantare pentru impaduriri
Publicat la data de 19 Sep. 2021 in:
Subventii APIA anunta ca accepta cereri de finantare pentru impaduriri. Exista, insa, un termen limita!
Cei interesati de accesarea de fonduri din Masura 8, Submasura 8.1 trebuie sa stie ca APIA deja accepta cereri de finantare pentru impaduriri. Iata termenul limita!
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) primeste pana pe 28 februarie 2022, cereri de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite".
Este vorba despre sesiunea 6/2021, aferenta Masurii 8, Submasura 8.1 "Impaduriri si crearea de suprafete impadurite", din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
Alocarea financiara pentru sesiunea 6/2021 este de aproape 6,538 milioane euro.
Completarea cererii de sprijin se realizeaza online si se depune pe suport de hartie la Centrele Judetene APIA sau al Municipiului Bucuresti.
Aplicatia electronica M8 pentru depunerea online a cererii de sprijin va putea fi accesata din pagina principala a site-ului APIA si este insotita de instructiuni de utilizare.
Potentialii beneficiari parcurg urmatoarele etape premergatoare depunerii cererii de sprijin: identificarea cu sprijinul APIA a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite, elaborarea proiectului tehnic de impadurire de catre persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plati la prima cerere de plata), obtinerea avizului Garzii Forestiere pentru proiectul tehnic de impadurire; in vederea avizarii, proiectul tehnic de impadurire se depune la Garda Forestiera cu cel putin 10 zile inainte de incheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA.
Solicitantul sprijinului financiar trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in schema de ajutor de stat si detaliate in Ghidul Solicitantului.
Prin aceasta schema se acorda sprijin financiar pentru infiintarea de plantatii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie.
Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixa, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru impadurirea de terenuri agricole si neagricole, sub forma a doua prime.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri profitabile la tara: cum sa infiintezi o plantatie de trandafiri?
Trandafirii sunt cultivati inca din cele mai vechi timpuri si sunt foarte indragiti pentru frumusetea lor. Contin substante active importante precum: ulei volatil, tanin, derivati flavonici, aldehide terpenice, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, vitamine (A, B2, C, K). Tocmai de aceea ei... citeste mai mult>>
Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator
Atunci cand o echipa de constructori trebuie sa execute lucrari terasiere complexe - sapaturi, incarcare cu pamant, mutare de materiale - folosesc un buldoexcavator sau, de ce nu, o flota intreaga de buldoexcavatoare. Aceste utilaje versatile reprezinta un adevarat avantaj pe orice santier.... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>