Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA accepta solicitari pentru ajutorul de stat din sectorul vitivinicol

apia-accepta-solicitari-pentru-ajutorul-de-stat-din-sectorul-vitivinicol

Partile interesate de obtinerea sprijinului statului roman acordat sectorului vitivinicol pot sa transmita documentele necesare, avand in vedere ca APIA accepta solicitari in acest sens.


"In data de 3 decembrie 2020, a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I, Ordonanta de Urgenta nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii producatorilor din sectorul vitivinicol in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19", se mentioneaza in comunicat.
 
Schema de sprijin va fi aplicata la nivel national de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
 
Solicitantii vor depune o singura cerere de solicitare a ajutorului de stat in perioada 4 - 14 decembrie 2020 inclusiv, la Centrul Judetean APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza caruia isi au domiciliul respectiv sediul social.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Bugetul alocat acestei scheme este de 59,5 milioane de lei si se asigura de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2020 Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
 
Plata ajutorului de stat se efectueaza pana la data de 31 decembrie 2020.
 
Cuantumul ajutorului de stat acordat beneficiarilor eligibili este egal cu echivalentul in lei a 500 euro/ha. Totodata, valoarea totala ce poate fi acordata unui beneficiar nu depaseste echivalentul in lei a 100.000 euro.
 
Ajutorul de stat pentru sustinerea producatorilor din sectorul vitivinicol poate fi cumulat cu alte forme de sprijin acordate in conformitate cu Comunicarea Comisiei Europene - Cadrul temporar pentru masuri de ajutor de stat de sprijin a economiei in contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01), fara a depasi echivalentul in lei a 100.000 euro pentru acelasi beneficiar.
 
Cursul de schimb pentru calcularea ajutorului solicitat este de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de BNR in conformitate cu art. 9 alin (3) din OUG nr. 205/2020 la data de 04.12.2020.
 
Beneficiarii sunt producatorii vitivinicoli care desfasoara activitati pentru producerea strugurilor pentru vin, respectiv persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale, intreprinderilor familiale, constituite in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008.
 
Criteriile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie sa le indeplineasca sunt urmatoarele: sa fie inregistrati in evidentele APIA in anul 2020, cu Cerere unica de plata; sa exploateze plantatii viticole inscrise in Registrul plantatiilor viticole si sa aiba pentru acestea depuse si inregistrate declaratii de recolta aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019, potrivit prevederilor legale in vigoare;
 
Potrivit APIA, potentialii beneficiari nu trebuie sa se afle in dificultate, respectiv reorganizare, faliment sau lichidare in evidentele Oficiului National al Registrului Comertului la data de 31 decembrie 2019. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016