Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Au mai ramas cateva zile pentru depunerea cererilor in vedereea obtinerii subventiilor pe motorina

apia-au-mai-ramas-cateva-zile-pentru-depunerea-cererilor-in-vedereea-obtinerii-subventiilor-pe-motorina

Documentele pot fi depuse pana la inceputul lunii august, iar subventiile vor fi acordate doar pentru persoanele juridice.


Producatorii agricoli pot depune la centrele APIA cereri de acord prealabil pentru subventia la motorina pe 2015 pana la inceputul lunii august, iar persoanele fizice pot depune cererea cu conditia ca in 60 de zile sa devina persoane juridice.
 
Ordinul MADR 1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare si control, precum si formularistica necesara aplicarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei - Partea I nr. 524/14.07.2015 si in Monitorul Oficial al Romaniei - Partea I nr.524 bis/14.07.2015.
 
Potrivit actului normativ, pentru 2015, producatorii agricoli au la dispozitie 15 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a actului normativ (14 iulie 2015) pentru a depune cererile de acord prealabil la centrele APIA. Persoanele fizice pot depune cererea cu conditia ca in 60 de zile sa devina persoane juridice, deci vor putea fi beneficiari noi ai schemei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit Referatului de aprobare pentru elaborarea ordinului, semnat de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, in 26 iunie 2015, in perioada 2015-2020 statul va acorda subventii pentru maxim 410 milioane de litri de motorina pe an.
 
Conform HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, subventia va fi acordata ca ajutor de stat sub forma de rambursare in sectorul productiei primare de produse agricole pentru lucrari mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.
 
Conform Ordinului MADR 1727/2015, cantitatea anuala se imparte astfel: trim. I - 10%, trim. II - 35%, trim. III - 40%, trim. IV - 15% din cantitatea totala anuala.
 
MADR precizeaza ca rata accizei reduse la motorina utilizata de fermieri in agricultura reprezinta echivalentul in lei a cuantumului de 21 euro/1.000 litri, iar diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016