Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA Bistrita-Nasaud, restanta la plata avansurilor pentru subventiile pe suprafata

apia-bistrita-nasaud-restanta-la-plata-avansurilor-pentru-subventiile-pe-suprafata

Aproape 7.500 de fermieri solicitanti spera ca isi vor primi banii in cursul zilei de azi, in conditiile in care termenul limita anuntat de autoritati pentru finalizarea efectuarii preturilor era data de 31 octombrie.


Desi atat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cat si premierul Victor Ponta au declarat in context electoral ca in toata tara s-a finalizat efectuarea platii avansurilor pentru subventiile pe suprafata, se pare ca realitatea din teritoriu ii contrazice, cateva mii de fermieri fiind inca in asteptarea banilor pe care ar fi trebuit sa-i primeasca pana la 31 octombrie.
 
Este vorba de fermierii din Bistrita Nasaud, unde plata avansurilor nu s-a efectuat pana la acest moment catre toti solicitantii eligibili, 7.498 de fermieri din judet sperand ca astazi, isi vor primi banii, conform promisiunilor facute de directorul APIA Bistrita-Nasaud, Florin Capraru.
 Potrivit acestuia, in judet sunt 36.700 de fermieri care au depus cereri de sprijin pe suprafata, dintre care pana in prezent au primit decizie pozitiva 30.600 de solicitanti, in timp ce la peste 300 au fost constatate diverse erori, litigii sau conturi bancare incorecte.
 
In data de 3 noiembrie, au fost virati banii catre 23.102 fermieri, iar alti 7.498 de solicitanti vor avea banii in conturi in cursul zilei de azi. Avansurile platite din subventiile pe suprafata insumeaza, in cazul acestora, aproximativ 25 de milioane de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
„Mai este o categorie de fermieri - 5.700 de fermieri, pe care noi nu-i putem procesa decat incepand cu ziua de azi in mssura in care ei vor fi esantionati de catre APIA centrala. Acesti 5.700 fermieri, care sunt rasfirati pe tot teritoriul judetului, cu precadere in zona de munte, sunt impactati de un fond european de redresare economica - FERE. Este un fond constituit la nivelul Comisiei Europene, care are alta destinatie decat platile pe suprafata. Insa el nu se consuma in niciun an si banii aceia vin alocati catre un alt fond - Fondul european de dezvoltare agricola. Or, noi nu putem plati fermierii din doua fonduri in acelasi timp”, a explicat in cursul zilei de marti Florin Capraru.
 
Potrivit directorului APIA Bistriaa-Nasaud, cei 5.700 de fermieri vor intra in ultimul control administrativ in aceasta saptsmana, iar banii le vor ajunge in conturi cel mai probabil saptamana viitoare. Capraru a spus ca intarzierile au fost cauzate de suprasolicitarea soft-ului folosit de APIA, dar si de timpul scurt alocat efectuarii platilor.
 
„Un motiv a fost legat de soft-ul pe care il avem noi, acel program Siveco, dar nu e un motiv doar al judetului Bistriţa-Nasaud, ci e un motiv pe tara. Noi am incercat un lucru relativ greu intr-o perioada foarte scurta. Practic, plata in avans, conform regulamentului european, trebuie finalizata pana in 30 noiembrie. Odata ce tu ai in cap un termen de 30 noiembrie, evident ca si controalele administrative, pe teren, implementarea lor in sistem, analiza cazurilor respective se prelungeste oarecum in timp. Or, avand in vedere constrangerea de timp foarte accentuata, noi am fost obligati sa parcurgem totul intr-un timp foarte scurt. De aceea s-a lucrat zi si noapte, am avut, pot sa spun, un maraton in institutie, s-a lasat ai cu spitalizari”, a mai declarat directorul APIA Bistrita-Nasaud.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016