Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Ce categorii de beneficiari pot primi bani pentru promovarea produselor agricole in UE si pietele terte

apia-ce-categorii-de-beneficiari-pot-primi-bani-pentru-promovarea-produselor-agricole-in-ue-si-pietele-terte

Agentia anunta ca sunt disponibili in acest sens 200 de milioane de euro alocati prin finantari nerambursabile de UE.


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2015, au intrat in vigoare regulamentele care vor guverna noua organizare agricola comuna in domeniul promovarii produselor agricole pe piaţa interna a Uniunii Europene şi in ţari terţe.
 
Beneficiarii acestei masuri pot fi:
– organizatiile profesionale sau interprofesionale reprezentative pentru sectoarele agricole in cauza;
– organizatiile de producatori sau asociatii ale organizatiilor de producatori;
– organisme din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv si activitate actiunile de informare si de promovare pentru produsele agricole şi care au fost insarcinate de statele membre sa indeplineasca o misiune de serviciu public in acest sector, definita in mod clar;
– grupurile si organismele din sectorul agroalimentar care au ca obiectiv si activitate informarea si promovarea pentru produsele agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Toate categoriile de beneficiari mentionate trebuie sa fie reprezentative pentru sector, inclusiv pentru grupuri, in ceea ce priveste Denumirea de Origine Protejata (DOP), Indicatia Geografica Protejata (IGP), Specialitatile Traditionale Garantate (STG) si recunoscute la nivelul statului membru.
 
Produsele si sistemele care pot fi promovate, sunt :
– produsele mentionate in lista cuprinsa in Anexa I la Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene, cu exceptia tutunului, de exemplu: fructe si legume proaspete si procesate, miere, lapte si produse lactate, carne si produse din carne, oua de pasare, vin, peste, condimente, plante medicinale, cereale, plante vii si produse de floricultura, uleiuri si grasimi, etc.
– bere, ciocolata si produse derivate, paine, produse de patiserie, prajituri, produse de cofetarie, biscuiti si alte produse de panificatie, bauturi produse din extracte de plante, paste fainoase, sare, gume si rasini naturale, pasta de mustar, porumb dulce, bumbac;
– bauturile spirtoase cu Indicatie Geografica Protejata;
– sistemele de calitate privind Denumirile de Origine Protejate, Indicatiile Geografice Protejate, Specialitatile Traditionale Garantate;
– metoda de producţie ecologica .
 
Pietele terte care pot fi accesate in anul 2016 sunt localizate in 5 regiuni geografice definite, fiind alocat buget distinct si pentru alte regiuni geografice.
Cele 5 regiuni geografice mentionate sunt:
– China, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan;
– SUA si/sau Canada;
– America Centrala, America de Sud si zona Caraibilor;
– Asia de Sud-Est si anume Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaysia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda, Timorul de Est şi Vietnam;
– Orientul Mijlociu şi Africa.
 
Durata programelor este de minim un an, maxim trei ani, cu posibilitatea de prelungire o singura data. Finantarea din partea Uniunii Europene este nerambursabila si urmareste cresterea sumelor alocate, pana la 200 de milioane EUR in 2019.
 
In vederea unei informari complete a tuturor partilor interesate, la nivelul Comisiei Europene s-a initiat o zi de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinata potentialilor beneficiari ai programelor de promovare. Evenimentul va avea loc in data de 26 februarie 2016 la Bruxelles.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016