APIA: Distribuim 150 milioane euro catre un numar urias de fermieri
Publicat la data de 26 Oct. 2020 in:
Subventii APIA anunta ca incepe sa distribuie 150 de milioane de euro catre un numar urias de fermieri. Banii vor fi directionati catre cei afectati de pandemia Covid-19.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat luni ca 122.986 de fermieri unici au accesat Masura 21 – Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020, alocarea financiara pentru aceasta masura fiind de 150 milioane de euro.
"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), informeaza ca, in data de 23 octombrie 2020, s-a incheiat procesul de depunere a cererilor in cadrul Masurii 21 – Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020, respectiv in sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine si / sau caprine, dar si in sectorul vegetal – legume-fructe si cartofi, fiind accesata de un numar de 122.986 fermieri unici", a informat luni APIA.
Alocarea financiara pentru aceasta masura este de 150 milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Situatia cererilor depuse pentru Masura 21 in perioada 25 septembrie - 23 octombrie 2020, se prezinta astfel: in sectorul zootehnic – bovine – 44.960 cereri pentru un numar de 594.974 capete; in sectorul zootehnic – ovine si/sau caprine – 40.067 cereri pentru un numar de 8.709.852 capete; in sectorul vegetal – legume-fructe si cartofi – 46.451 cereri pentru o suprafata de 66.526,85 ha", mentioneaza APIA.
Sprijinul va fi acordat sub forma de suma forfetara raportata la dimensiunea fermei si urmeaza sa fie platit pana la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobata de autoritatea competenta pana la 31 decembrie 2020.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>