Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA face precizari in legatura cu recalcularea subventiilor pentru sectorul zootehnic

apia-face-precizari-in-legatura-cu-recalcularea-subventiilor-pentru-sectorul-zootehnic

Este vorba de sumele mari primite in campania 2017 catre fermierii beneficiari ai sprijinului cuplat la taurine de carne, sprijinului cuplat la vaci de lapte, ajutorului national tranzitoriu pentru bovine de carne ar putea fi rezultatul unei erori de calcul datorate softului informatic al APIA.


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a remis un comunicat in care se fac precizari suplimentare referitoare la modalitatea de stabilire a cuantumurilor pentru Sprijinul cuplat in sectorul zootehnic astfel:
 
La momentul stabilirii sprijinului cuplat au fost folosite informatiile din baza de date APIA, pe care le-au declarat fermierii. In procesul de simplificare a procedurilor europene, au fost facute modificari conform carora, animalele scoase din efectivele inregistrate au putut fi inlocuite.
 
Aceasta masura, solicitata de fermieri, venind in sprijinul lor, le da posibilitatea sa isi completeze efectivele de animale. In intervalul declararii si cel al controlului, s-au produs modificari in cadrul efectivelor. Asa se face ca a existat o diferenta in plus de 19.830 animale, care a generat corectarea valorii sprijinului pe cap de animal.
 
In document se reaminteste faptul ca, pentru prima data, in Romania s-au platit avansul si plata finala inainte de 1 ian 2018, pentru zootehnie, folosindu-se baza de date rezultata prin inregistrarea cererilor unice. S-a procedat in acest mod pentru a veni in sprijinul celor care desfasoara activitati in zootehnie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Modificarile europene efectuate dupa 1 ianuarie 2018 au impus schimbari si in legislatia romaneasca. Astfel, s-a emis Ordinul nr.38/2018, privind modificarea OMADR 619/2015, prin care se acorda conditii egale pentru crescatorii de taurine, platind astfel subventie pentru intregul efectiv eligibil la plata.
 
Daca nu se facea aceasta corectie, ar fi insemnat ca unii fermieri sa primeasca subventii si altii nu, ceea ce este de neacceptat. Cresterea efectivelor a determinat modificarea sprijinului cuplat astfel:
Denumire scheme APIA Cuantum 2018  
 
SPRIJINUL CUPLAT IN SECTORUL ZOOTEHNIC    
vaci de lapte 401.1809 euro/cap  
bivolite de lapte 173.9233 euro/cap  
taurine din rase de carne si metisii acestora 446.5667 euro/cap  
AJUTOARE NATIONALE TRANZITORII    
ANT 8 - Ajutor National Tranzitoriu - Schema decuplata de productie, specia bovine - sector carne 86.3629 euro/cap  
       
Aceste sume sunt platite de la bugetul national, iar corectarea cuantumului este in interesul comun atat al fermierilor, cat si al statului.
 
„Informam opinia publica, pe aceasta cale, ca situatia de fata a fost explicata organizatiilor de fermieri, cu convingerea ca a fost inteleasa de catre acestia. Si acum, cu ocazia preluarii cererilor, fiecarui fermier i se explica modul de calcul pentru a putea fi inteles cu exactitate. APIA nu a putut sa prevada modificarile care au survenit, acestea nefiind determinate de modul in care functioneaza softul. Este adevarat ca acum se face o munca in plus, dar merita, pentru a da sprijin egal tuturor fermierilor indreptatiti, pe care ii respectam si in folosul carora lucram”, se mai arata in comunicatul APIA.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016