Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Fermierii au cerut subventii pentru aproape 10 milioane de hectare

apia-fermierii-au-cerut-subventii-pentru-aproape-10-milioane-de-hectare

APIA anunta ca fermierii romani au cerut subventii europene pentru aproape 10 milioane de hectare.


Campania de depunere a cererilor unice de plata, fara penalitati, s-a incheiat luni, 17 mai, insa fermierii au posibilitatea sa mai depuna cereri inca 25 de zile, respectiv pana la data de 11 iunie 2021 inclusiv, dar cu aplicarea unor penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere.
 
Potrivit APIA, in perioada 1 martie - 17 mai 2021, au fost depuse un numar de 802.956 cereri unice de plata pentru o suprafata de 9.823.979 hectare. "La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 24.008 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 9.041 hectare. Avem astfel confirmarea ca de la an la an fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata", precizeaza APIA.
 
In calitate de stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plati/masurilor de sprijin/ajutoarelor nationale tranzitorii, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, respectiv: schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat in sectorul vegetal si zootehnic; masurile compensatorii de dezvoltare rurala: Masura 10 - Agro-mediu si clima, Masura 11 - Agricultura ecologica, Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (PNDR 2014-2020); ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) care se acorda in sectorul vegetal si zootehnic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Prevederile legislatiei europene si nationale releva faptul ca orice fermier care solicita plati in cadrul schemelor de plata/masurilor de sprijin/ajutoarelor nationale tranzitorii aferente Campaniei 2021, au obligatia sa respecte normele de eco-conditionalitate, care cuprind Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) si Cerintele Legale in Materie de Gestionare (SMR), pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea lor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016