Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Fermierii pot evita penalizarile

apia-fermierii-pot-evita-penalizarile

Fermierii pot face modificari la cererea unica de plata pana pe 10 iunie. Acest aspect se aplica celor ce au cerut subventii pe hectar sau cap de animal in campania prezenta de plati, ce s-a incheiat pe 16 mai.


Fermierii pot depune modificari si dupa data de 31 mai, pana la data limita de depunere a cererilor unice de plata cu penalizari de intarziere, 10 iunie inclusiv. De asemenea, se aplica o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor pentru utilizarea efectiva a parcelelor in cauza.
 
Fermierii pot aduce modificari cererii unice de plata, pot retrage in totalitate cererea unica de plata sau parti ale acesteia in conditiile date:
 
– APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformitati din cererea unica de plata
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
– APIA nu a notificat fermierului intentia sa de a efectua un control la fata locului. In cazul in care in cadrul unui control la fata locului, a fost constatata o neconformitate, modificarile sau retragerile nu sunt autorizate pentru parcelele agricole la care se refera neconformitatea. In cazul in care modificarile aduse cererii unice de plata au incidenta asupra documentelor justificative sau asupra contractelor care trebuie prezentate, respectivele documente sau contracte se vor actualiza in consecinta.
 

Modificari la cererea unica

Solicitantul insusi si persoana imputernicita de acesta pot efectua modificari ale cererii unice de plata, conform Ghidului pentru subventii APIA. Imputernicirea se realizeaza prin procura notariala, in cazul persoanelor fizice sau cu delegatie de imputernicire in cazul persoanelor juridice. De asemenea, actul trebuie insotit de copii CI/BI/pasaport ale titularului cererii unice de plata. La acest dosar, imputernicitul trebuie sa-si adauge copii ale actelor.
 
Imputernicitul inlocuieste titularul doar in scopul si pentru perioada pentru care a fost emisa imputernicirea. In cazul modificarilor aduse cererii unice de plata, fermierul trebuie sa justifice prin documente care sustin aceste modificari.
 

Modificari la cererea unica pentru sectorul zootehnic

Fermierul care omite completarea campurilor (47) si (48) cu animale si codurile exploatatiilor zootehnice detinute sau le completeaza eronat, poate face modificari. In cazul campurilor 47 si 48 se pot modifica numarul de animale, inclusiv adaugarea de animale, modificarea codurilor de exploatatie zootehnica/CNP si adaugarea de noi coduri de exploatatie/CNP prin Formularul M1.1 - "Schimbarea datelor despere sectorul zootehnic 2022" pana la data de depunere a cererii unice de plata cu penalizari. 
 
De asemenea, se mai pot face modificari la campurile 46, prin schimbarea bifei privind utilizarea apei pentru irigatii sau adaugarea acesteia. Acest aspect este inclus in alt formular special dedicat sectorului de irigatii, formularul M1.2 - "Schimbarea declaratiei privind apa pentru irigatii 2022".
 

Modificari la cererea unica - termene limita

Se pot depune modificari ale cererii unice de plata dupa data de 31 mai, pana la data limita de depunere a cererilor unice de plata, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul daca modificarea cererii unice de plata ar fi fost depusa pana la data de 31 mai.
 
Cele doua formulare mentionate mai sus sunt considerate inadmisibile incepand cu data de 12 iunie 2022. Suprafetele adaugate sau modificate se considera excluse de la plata pentru anul 2022, dar sunt primite si inregistrate.
 
Cei ce depun aceste tipuri de formulare de modificare, prin care solicita plata si pentru ANT 2-6 si/sau sprijin cuplat trebuie sa bifeze si in cererea de plata rubrica aferenta schemei. Astfel, se solicita sprijin si trebuie sa se prezinte in termenele prevazute in legislatie cu documentele aferente culturii respective si/sau noii suprafete in conformitate cu schemele pentru care se solicita plata. Justificarea se face prin documentele doveditoare ale utilizarii terenului.
 

Modificari la cererea unica din initiativa APIA 

Prin certificarile preliminare incrucisate se pot realiza modificari la initiativa APIA. Aceasta modificare contribuie la cresterea calitatii cererilor de plata. Prin rezultatele verificarilor preliminare incrucisate se notifica fermierul de catre APIA in termen de maximum 26 de zile calendaristice de la data-limita de depunere a cererii unice de plata. 
 
In termen de 9 zile calendaristice de la data finala pentru notificarea catre fermier a rezultatelor verificarilor preliminare, fermierul notificat de APIA poate aduce modificari asupra cererii de plata in aplicatia IPA, fara penalizari. Notificarea se face asupra erorilor sau modificarilor din cerere pe care trebuie sa le clarifice in termen de 15 zile de la data la care fermierul a semnat confirmarea de primire. 
 
In cazul modificarilor, solicitantul si persoana imputernicita sunt singurii care pot completa fomularele mentionate. Asadar, APIA nu face efectiv schimbarile din cerere, ci doar fermierul. Pentru toate modificarile aduse cererii unice de plata se vor prezenta documente justificative care sustin aceste modificari. 
 
APIA a incheiat campania de depunere a cererii unice, fara penalizari. In perioada 1 martie - 16 mai 2022 au fost depuse 778.552 cereri unice de plata pentru o suprafata de 9.902.113 hectare, conform agentiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016