Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Noi reguli pentru subventiile de anul viitor

apia-noi-reguli-pentru-subventiile-de-anul-viitor

Comisia Europeana a emis un comunicat prin care anunta o serie de noi reguli pentru subventiile APIA de anul viitor. De asemenea, va propune statelor membre derogari prin care productia agricola la nivelul Uniunii va creste.


Contributia Uniuniii Europene la evitarea penuriei de alimente ar trebui sa fie mai mare, astfel Comisia Europeana aduce in discutie suspendarea regulilor de rotatie a culturilor in 2023.
 
Un alt obiectiv al Comisiei Europene este suspendarea obligatiei de a scoate din circuit terenuri arabile, exceptand cultivarea porumbului si soiei sau plantatiilor cu rotatie scurta. 
 
"In urma unei solicitari din partea statelor membre ale UE, Comisia propune astazi o derogare temporara pe termen scurt de la normele privind rotatia culturilor si mentinerea elementelor neproductive pe terenurile arabile. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Impactul unei astfel de masuri va depinde de alegerea facuta de statele membre si de fermieri, dar va maximiza capacitatea de productie a UE pentru cereale destinate produselor alimentare. 
 
Se estimeaza ca va repune 1,5 milioane de hectare in productie fata de astazi. Fiecare tona de cereale produsa in UE va contribui la cresterea securitatii alimentare la nivel mondial", conform comunicatului.
 
Aceste propuneri sunt rezultatul unui echilibru intre disponibilitatea si accesibilitatea alimentelor. Autoritatea este angajata fata de obiectivele Green Deal, incluzand interzicerea produselor de protectie a plantelor in zonele Natura 2000.
 
"Propunerea Comisiei este rezultatul unui echilibru atent intre disponibilitatea si accesibilitatea alimentelor la nivel mondial, pe de o parte, si protectia biodiversitatii si a calitatii solului, pe de alta parte. 
 
Comisia ramane pe deplin angajata fata de Green Deal. Propunerea prevede ca statele membre care utilizeaza derogari sa promoveze ecoschemele si masurile de agromediu programate in planurile lor strategice ale PAC. Sustenabilitatea pe termen lung a sistemului nostru alimentar este fundamentala pentru securitatea alimentara", se mai precizeaza.
 
Potrivit comunicatului, propunerile vor fi transmise catre statele membre, inainte de a fi adoptate oficial. Asadar, inainte de a se implementa, statelele Uniunii vor fi notificate. Sprijinul tarilor UE este considerat extrem de probabil, avand in vedere ca majoritatea salutau suspendarea rotatiei culturilor si retragerea din circuitul agricol. 
 
Printre cei ce sunt de acord cu noile propuneri se numara si politicienii europeni CDU Norbert Lins si Peter Jahr care si-au semnat sprijinul. Totusi, nu toate tarile UE vor adopta automat propunerile, statele au posibilitatea optiunii de implementare.
 
In ceea ce priveste tarile care utilizeaza optiunea de suspendare a rotatiei culturilor si regulile de retragere din circuitul agricol, acestea trebuie sa puna accent pe agromediu si pe ecoshemele in planurile lor strategice ale PAC. Este vizata durabilitatea pe termen lung a sistemului alimentar pentru securizarea aprovizionarii. 
 
Evaluarea suspendarii unice a regulilor de rotatie a culturilor este pe lista Ministerului Agriculturii din Germania. Intreruperea obligatiei de dezafectare are "consecinte de amploare asupra biodiversitatii, care trebuie luate in considerare cu atentie".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016