APIA: Numar record de fermieri, autorizati pentru plata finala
Publicat la data de 03 Dec. 2020 in:
Subventii APIA anunta ca banii din Campania 2020 vor ajunge la un numar record de fermieri, dupa ce peste 113.000 dintre aplicanti au fost autorizati la plata.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat, din 2 decembrie, autorizarea platilor finale, ca diferenta intre cuantumul calculat si cuantumul acordat in avans pentru anul de cerere 2020.
Potrivit sursei citate, pana in prezent s-au autorizat la plata un numar de 113.390 fermieri, cu suma totala de 94,4 milioane de euro, din care: 16,7 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), 2,26 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si 450.889 euro cofinantare de la bugetul national (BN1).
Platile finantate din FEGA se efectueaza la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, iar platile finantate din FEADR la un curs de schimb de 4,7830 lei pentru un euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
"APIA va continua efectuarea platilor aferente Campaniei 2020 in acelasi ritm sustinut, astfel incat toti beneficiarii sa primeasca in timp util banii cuveniti", se mentioneaza in comunicat.
APIA a anuntat vinerea trecuta ca a finalizat Campania de plati in avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unica de plata in anul 2020.
In conformitate cu Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei a fost stabilit nivelul avansurilor pentru platile directe si pentru masurile de dezvoltare rurala legate de suprafata si de animale aferent Campaniei 2020, respectiv de pana la 70 % in cazul platilor directe si de pana la 85% in cazul sprijinului acordat in cadrul masurilor de dezvoltare rurala.
Astfel, au fost autorizati pentru plata avansului 731.659 fermieri, ceea ce reprezinta 97.85% din numarul fermierilor care au depus Cerere unica de plata in Campania 2020 si au fost declarati eligibili la plata avansului.
Suma totala autorizata la plata este de 1,43 miliarde euro, din care:
- 1,072 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA);
- 298,25 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR);
- 59,28 milioane euro cofinantare de la Bugetul National (BN1).
Platile finantate din FEGA se efectueaza la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, iar platile finantate din FEADR la cursul de schimb de 4,7830 lei pentru un euro.
Daca realizam o comparatie intre avansul acordat in Campania 2019 (1,32 miliarde euro) si avansul acordat in Campania 2020 (1,43 miliarde euro), identificam o crestere in anul 2020 cu 110 milioane euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>