APIA: Plata subventiilor in conturile fermierilor
Publicat la data de 19 Aug. 2022 in:
Subventii Plata de 3,08 miliarde de euro pentru campania 2021 a fost autorizata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. In aceasta perioada se pregateste sistemul informatic pentru noi plati, astfel fermierii vor avea banii in conturi si pentru avansul din campania 2022, care va demara la data de 16 octombrie.
In intervelul 18 octombrie 2021 - 18 august 2022, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a transferat in conturile fermierilor 3,08 miliarde de euro.
"Continuam autorizarea la plata pentru toti fermierii care au depus cereri de plata eligibile. Astfel, in perioada 18 octombrie 2021 – 18 august 2022, APIA a autorizat la plata suma totala de 3,08 miliarde euro, din care: 2,75 miliarde euro pentru Campania 2021, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) plus cofinantare si Bugetul National si 333,31 milioane euro pentru Masurile de piata, comert exterior, promovarea produselor agricole si ajutoare de stat", mentioneaza APIA intr-o informare pe pagina dedicata de Facebook.
In acelasi timp cu autorizarea la plata se desfasoara si campania de control pe teren pentru fermierii care au depus cerere in anul 2022 si care apartin esantionului de control. De asemenea, APIA pregateste si sistemul informatic in vederea demararii platilor in avans incepand cu data de 16 octombrie 2022, potrivit postarii de pe Facebook.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, APIA mentioneaza ca misiunea permanenta este cea de a efectua platile catre fermieri, in termenele prevazute de legislatia in vigoare. "Misiunea noastra permanenta vizeaza efectuarea platilor catre fermieri, in termenele prevazute de legislatia in vigoare, in mod echitabil si transparent", precizeaza agentia.
Statele membre UE pot plati avansuri de pana la 70% in cazul platilor directe indicate in anexa I la Regulamentul UE nr. 1307/2013 si de pana la 85% in cazul sprijinului acordat in cadrul dezvoltarii rurale mentionat la articolul 67 alineatul 2 din Regulamentul UE nr. 1306/2013. Aceste masuri se fac in conformitate cu Regulamentul UE nr. 1352 din 3 august 2022 de derogare, pentru anul 2022, de la articolul 75 alineatul 1 al treilea paragraf din Regulamentul UE nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste nivelul avansurilor pentru platile directe si pentru masurile de dezvoltare rurala legate de suprafata si animale.
Platile pentru schemele de finantare din Fondul European de Garantare Agricola se fac in lei, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2022 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
De asemenea, platile pentru schemele finantate din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala se fac in lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei/euro, stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 1 ianuarie 2022.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>