APIA: Prima transa din subventii
Publicat la data de 09 Nov. 2023 in:
Subventii Fermierii care s-au aflat in esantionul de control vor primi ultimii avansul din subventii, spune Veronica Topor, director executiv APIA Hunedoara.
Beneficarii subventiilor au inceput sa incaseze sumele care li se cuvin la prima transa din platile directe. Autorizarea platii avansului a inceput pe data de 16 noiembrie, insa abia pe 3 noiembrie banii au fost primiti in cont de catre beneficari.
Conform directoarei APIA, fermierii care se afla in esantionul de control mai au de asteptat pana cand vor fi autorizati la plata.
"Din 15.803 fermieri care au depus cerere in campania 2023, avem un numar de 4.452 de fermieri autorizati la plata cu decizie si cu ordine de plata introduse in banca. Urmeaza in perioada urmatoare sa fie toti autorizati la plata, in afara de cei care sunt esantionul de control pe teren, adica un numar de 458, care vor primi banii un pic mai tarziu. Dar, pana la data de 30 noiembrie, toti fermierii vor intra in plata", a declarat Veronica Topor, director executiv APIA Hunedoara, conform Zvj.ro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Fermierii primesc subventii pe teren si pentru sectorul zotehnic. Mai exact, subventiile vizate sunt pentru toate ecoschemele si schemele pe care le-au accesat si pentru sectorul zootehnic, ovine, bovine si caprine.
De asemenea, putin peste 28% din fermierii inscrisi in campanie din judetul Hunedoara au banii in conturi. Restul de 72% urmeaza sa ii primeasca pana la finalul lunii noiembrie.
In ceea ce priveste agentia, APIA acorda avansuri in cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricola pentru platile directe si de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - masuri delegate.
Platile pentru interventiile finantate din FEGA se realizeaza in lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, in timp ce platile pentru masurile finantate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>