APIA primeste cererile pentru eliberarea adeverintei necesare masurii bunastarea animalelor
Publicat la data de 07 Mar. 2022 in:
Subventii APIA anunta ca beneficiarii Masurii 14 vor putea depune cererile pentru eliberarea adeverintei necesare masurii privind bunastarea animalelor.
Beneficiarii Masurii 14 - Bunastarea animalelor, care intentioneaza sa acceseze credite de la institutiile bancare si nebancare pentru anul de angajament 2022, in vederea finantarii activitatilor curente, pot depune solicitari pentru eliberarea de adeverinte, a anuntat, luni, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cerere de plata aferenta anului de angajament 2022, pentru Masura 14 - Plati in favoarea bunastarii animalelor - pachetul a) porcine sau pachetul b) pasari.
Prin adeverinta se confirma valoarea de 85% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 2022.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma inscrisa in adeverinta cuvenita beneficiarului pentru Platile privind bunastarea animalelor, anul de angajament 2022.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garanteaza maximum 80% din valoarea fiecarui credit acordat de banci fermierilor.
APIA mentioneaza ca, potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.703/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt stabilite conditiile in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA. Dobanda aferenta acordarii creditelor va fi de RON - ROBOR la sase luni plus maximum 2%.
In ceea ce priveste comisioanele practicate de institutiile finantatoare, APIA atrage atentia fermierilor care doresc sa acceseze credite sa analizeze cu atentie sporita solutiile de finantare propuse de institutiile financiar-bancare si nebancare, in asa fel incat sa aleaga modalitatile de finantare care raspund cel mai bine necesitatilor proprii.
Pana in prezent, APIA a incheiat Conventii cu urmatoarele institutii bancare si nebancare si cu cele doua fonduri de garantare, respectiv Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM): Alpha Bank, BCR, BRD, Creditcoop, CEC Bank, Exim Bank, First Bank, Intesa SanPaolo, OTP Bank, Patria Bank, Raiffeisen, Banca Romaneasca, Banca Transilvania si Techventures Bank.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>