Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Schemele de ajutor intarzie la plata

apia-schemele-de-ajutor-intarzie-la-plata

Pana astazi, APIA a virat in conturile care au depus cererile unice de plata in anul 2023 aproximativ 1,6 miliarde de euro, conform directorului general al institutiei, Ionut Lupu.


Totusi, mai sunt anumite subventii APIA care nu au fost platite. Din Pilonul I, majoritatea banilor care nu au fost inca platiti sunt alocati eco-schemei PD-04, care urmeaza sa fie platita dupa a doua jumatate a lunii martie.
 
"Vorbim de trei fonduri mari: FEGA, FEADR si bugetul national. Pentru fiecare dintre acestea, APIA a executat plati pana in momentul de fata. Functionarii APIA nu au atributiuni nici pe partea de a asigura bugetul, nici pentru a se implica in partea de modificari legislative.

Focusul nostru este exclusiv in zona de efectuare a platilor, monitorizarea dosarelor, primirea cererilor de plata, controale pe teren, controale administrative, autorizari la plata. Din momentul in care intra bani in conturile APIA, acestia sunt transferati in maxim 72 de ore catre conturile fermierilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Daca ne referim la FEGA, acolo unde cu totii stim de Pilonul I, platile directe, stim ca anual sunt alocati aproximativ 1,9 miliarde de euro. Pana in momentul de fata s-au efectuat plati de aproximativ 1,25 miliarde de euro. Ramane o suma de aproximativ 650 de milioane de euro, dintre care peste 420 de milioane de euro sunt alocati masurii PD-04", a precizat Ionut Lupu pentru AgroTV.
 
In ceea ce priveste Pilonul II, s-au platit pana la acest moment aproximativ 375 de milioane de euro, din totalul de 650 de milioane.
 
"Daca vorbim despre Pilonul II, fondurile alocate din FEADR, situatia este putin mai buna. Pe toate masurile insumate vorbim de aproximativ 650 milioane de euro, dintre care s-au efectuat plati, pana in momentul de fata, de aproximativ 375 milioane de euro. Din suma ramasa, de aproximativ 275 milioane de euro, peste 195 de milioane sunt sume alocate pentru DR-06 si DR-10", a spus seful APIA.
 
Pentru ajutoarele nationale tranzitorii, sumele aferente sectorului vegetal urmeaza sa fie platite in regim de urgenta in cursul zilelor viitoare. La sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie vor fi virati banii si pentru fermierii din sectorul zootehnic.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton