Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Se modifica subventiile pentru crescatorii de oi

apia-se-modifica-subventiile-pentru-crescatorii-de-oi

Crescatorii de oi ce vor sa beneficieze de subventiile APIA, vor avea incepand cu anul viitor noi conditii de indeplinit, potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, dr. Danut Pale.


In acest sens, fermierii care se plang de problema crotaliilor vor scapa de aceasta grija, subventiile fiind acordate pe baza bunastarii animalelor.
 
Incepand cu anul viitor, procesul de obtinere al subventiilor va fi mai usor pentru fermieri, avand in vedere ca acestea nu se vor oferi pe baza identificare. Activitatea de control pe SMR-uri este una dintre activitatile delegate de la APIA, care primeste si plateste subventii in urma negocierilor cu Comisia Europeana.
 
"Daca ma intrebati pe mine, toate aceste lucruri ar trebui discutate si negociate la nivel de Comisie, pentru ca APIA transpune exact legislatia europeana. Atata timp cat eu merg si gasesc animalul ca are o singura crotalie si pot sa-i fac trasabilitatea, pana la urma ar fi trebuit sa fie un lucru inteles. Dar repet si nu vreau sa creez o confuzie sau neliniste, aceste conditii nu le-a stabilit Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Vizavi de medicii veterinari care au fost acuzati ca au generat aceste pierderi de subventii pe cerere unica, medicii veterinari nu au facut decat sa semnaleze realitatea din teren. Erau situatii in care, cu sapte zile inainte de data anuntarii controlului in ferma, orice actiune pe care o faceai pentru a face animalul conform, adica sa ii puna si a doua crotalie, nu mai era luata in calcul. Intr-adevar, au fost situatii in care oamenii au pierdut foarte multi bani. Dar, de la anul, aceasta problema pica, pentru ca nu va mai fi subventie pe control pe identificarea animalelor", a precizat Danut Pale pentru AgroTv.
 
In continuare, respectarea normelor de ecoconditionalitate va fi verificata. Crescatorii de animale din speciile ovine si caprine au urmatoarele obligatii: 
 
In ceea ce priveste exploatatiile nonprofesionale, activitatea de identificare si inregistrare a animalelor este efectuata de medicul veterinar de libera practica imputernicit/organizatia profesionala a crescatorilor de animale aprobata, in calitate de utilizator SNIIA:
 
- sa achizitioneze crotalii pentru identificarea animalelor din exploatatie
 
- sa notifice utilizatorului orice eveniment de nastere, sacrificare pentru consum propriu, moarte, pierdere crotalie, disparitie, regasire animal
 
- sa solicite utilizatorului eliberarea documentului de miscare, in cazul mutarii animalului/animalelor intre doua exploatatii diferite, sau sa ii predea acestuia exemplarul negru al documentului de miscare, in cazul achizitionarii ori vanzarii animalelor de la/la mijlocitori de afaceri cu animale vii sau exploatatii comerciale
 
- sa inregistreze in registrul exploatatiei toate intrarile si iesirile de animale, precum si datele referitoare la miscarile respective (data, destinatie)
 
- sa achizitioneze crotalia duplicat in cazul pierderii crotaliei unui animal si sa fie aplicata in termenul prevazut de legislatia sanitara veterinara (30 de zile de la emiterea formularului si inregistrarea acestuia in RNE)
 
In cazul exploatatiilor nonprofesionale, activitatea de identificare si inregistrare a animalelor este efectuata de proprietarul exploatatiei, in calitate de utilizator SNIIA:
 
- sa solicite DSVSA judetene sa devina utilizator SNIIA
 
- sa achizitioneze crotalii pentru identificarea animalelor din exploatatie
 
- sa identifice si sa inregistreze in SNIIA animalele nascute in exploatatie
 
- sa inregistreze in SNIIA orice eveniment de nastere, miscare, sacrificare pentru consum propriu, moarte, pierdere crotalie, disparitie, regasire animal
 
- sa completeze si sa detina asupra lor pe timpul transportului documentele de miscare, in cazul mutarii animalului/animalelor intre doua exploatatii diferite
 
- sa pastreze registrul exploatatiei completat la zi cu toate intrarile si iesirile de animale si cu datele referitoare la miscarile respective (data, destinatie)
 
- sa achizitioneze crotalia duplicat in cazul pierderii crotaliei unui animal si sa o aplice in termen de 30 de zile de la inregistrarea evenimentului de pierdere crotalie
 
In cazul exploatatiilor comerciale:
 
- sa cumpere crotaliile necesare identificarii animalelor din exploatatie
 
- sa solicite DSVSA judetene sa devina utilizator SNIIA
 
- sa se asigure ca toate animalele din exploatatie ce au varsta de peste 6 luni sunt inregistrate in SNIIA
 
- sa completeze documentele de miscare pentru animalele ce vor fi miscate din exploatatia detinuta si sa inregistreze in SNIIA iesirea animalelor din exploatatie, precum si eventualele intrari
 
- sa actualizeze zilnic registrul exploatatiei si baza de date RNE

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton