Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Situatia cererilor de plati pe suprafata depuse pana pe 15 iunie

apia-situatia-cererilor-de-plati-pe-suprafata-depuse-pana-pe-15-iunie

Presedintele agentiei spune ca numarul acestora a scazut fata de anul trecut, enumerand si care sunt principalele cauze.


 
Dupa cum se stie, pe 15 iunie s-a incheiat perioada in care fermierii au putut depune cererile unice pentru platile pe suprafata, fara a fi sanctionati, iar de la acea data pana pe 9 iulie, cei care isi vor depune respectivele documente vor plati penalitati de unu la suta pentru fiecare zi de intarziere.
 
Odata cu expirarea termenului limita, specialistii APIA au putut face un prim bilant al cererilor primitein aceasta perioada, presedintele agentiei, Mihai Putinei, anuntand la inceputul acestei saptamani ca numarul cererilor depuse in acest an este mai mic, comparativ cu anul trecut.
 
Astfel, conform presedintelui APIA, fermierii romani au depus 821.056 de cereri pentru o suprafata solicitata la plata de aproximativ 8,4 milioane de hectare, pana pe 15 iunie, acestea fiind in scadere fata de perioada similara din 2014, cand numarul cererilor depuse a ajuns la 980.000 pentru o suprafata de aproximativ 9,5 milioane de hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Mihai Putinei a mai precizat ca la la numarul cererilor depuse in 2015 se mai adauga cererile si suprafetele digitizate dar neinchise, respectiv 52.428 pentru o suprafata de 610.786 hectare, si alte 44.643 de cereri pentru animale, ce nu cuprind plati pe suprafata, in conditiile in care in acest an se depune o cerere unica ce cuprinde atat sectorul vegetal cat si cel zootehnic. In 2014, in perioada de depunere fara penalizari, care s-a desfasurat intre 3 martie si 15 mai, au fost depuse 980.354 de cereri pentru o suprafata de aproximativ 9,5 milioane hectare.
 
Referindu-se la cauzele care au dus la scaderea numarului de cereri pentru platile pe suprafata, presedintele APIA e enumerat lipsa contractelor de concesionare pe pasunile de la Consiliile Locale, eliminarea sprijinului pentru suprafetele cu teren nelucrat sau pentru cele aferente unitatilor militare, acestea fiind doar cateva dintre cauzele pentru care nu s-au depus acelasi numar de cereri comparativ cu anul 2014, insa media pe hectar pentru fiecare fermier este mai mare in 2015 decat anul trecut.
 
De asemenea, in acest an nu se mai acorda sprijin pentru suprafetele cu teren nelucrat daca in anul precedent a fost solicitat ca teren nelucrat, nu mai sunt eligibile la plata suprafetele aferente unitatilor militare si nici suprafetele cu categoria de folosinta teren agricol cu destinatie piscicola, iar pentru beneficiarii care nu detin animale si au pasuni, depunerea cererilor este in plina desfasurare deoarece abia au fost aprobate modificarile legislative.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016