Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Termen nou pentru finalizarea platii avansului

apia-termen-nou-pentru-finalizarea-platii-avansului

Datorita ritmului alert de plata este de asteptat ca prima transa din subventii sa ajunga mai repede la fermieri, potrivit directorului general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Adrian Pintea.


Termenul limita pentru plata avansului din subventii este de 30 noiembrie, conform legislatiei europene. In acest sens, seful APIA estimeaza ca sumele vor fi autorizate catre toti fermierii eligibili pana pe 10 - 15 noiembrie. "Termenul limita este 30 noiembrie, dar noi chiar si cu acest, o sa terminam undeva pana prin 10, maxim 15 noiembrie", a declarat seful APIA.
 
De asemenea, plata rapida a primei transe din subventii este posibila datorita modificarii fluxului de lucru la APIA pentru autorizarea dosarelor la plata.  
 
"O zi de lucru: dimineata incepem generarea de transe, intra dosarele la plata, colegii de la centrele judetene locale, centre judetene lucreaza, automat se da calculul de dosare pe fiecare judet. La sfarsitul zilei se face un centralizator din acesti 40.000-50.000 de fermieri, se inchide, pe urma intra in verificarile contabilicesti, sa-i spunem asa, si pe iase un centralizator cu numar de fermieri si cu o suma. Orice centralitor care astazi a fost incheiat, maine deja si intra la plata. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Noi deja avem bani in cont, nu mai trebuie sa facem deschiderile de bugetare. Deci fermierul care a fost astazi autorizat, noi maine l-am si trimis la plata, poimaine are banii in cont", a mentionat seful APIA procesul care a facut posibila plata a peste 900 de milioane de euro in conturile a circa 600.000 de fermieri din toate judetele.
 

Plati directe pe suprafata

 
- Schema de plata unica pe suprafata – SAPS: 96,2796 euro/hectar
 
- Schema de plata redistributiva: primul interval - 1-5 ha inclusiv – 5,0000 euro/hectar; al doilea interval - peste 5 si pana la 30 ha inclusiv) – 48,7184 euro/hectar
 
- Schema de plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (plata pentru inverzire) - 58,5308 euro/hectar
 
- Schema de plata pentru tinerii fermieri - 48,1398
 

Plati directe zootehnie

 
- Sprijinul cuplat in sectorul zootehnic pentru speciile ovine si caprine - 15,9246 euro/cap de animal
 
- Sprijin cuplat in sectorul zootehnic categoria bivolite de lapte - 158,2815 euro/cap de animal
 
- Sprijin cuplat in sectorul zootehnic categoria taurine din rase de carne si metisii acestora - 209,2467 euro /cap de animal
 
- Sprijin cuplat in sectorul zootehnic categoria vaci de lapte - 346,8965 euro/cap de animal
 
- Sprijin cuplat in sectorul zootehnic categoria viermi de matase - 180,0000 euro/cap de animal
 
Functionarii APIA deruleaza in perioada 16 octombrie - 30 noiembrie campania de plata a avansului. In luna decembrie urmeaza sa fie autorizate platile integrale, cu termen de finalizare pe data de 30 iunie 2023 pentru cererea unica depusa in acest an.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016