Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Termenul limita pentru banii din schema pentru cresterea animalelor, extins

apia-termenul-limita-pentru-banii-din-schema-pentru-cresterea-animalelor-extins

Atat APIA, cat si MADR anunta ca termenul limita pentru obtinerea banilor din schema pentru cresterea animalelor a fost extins cu 6 luni prin HG.


Guvernul a aprobat o Hotarare prin care aplicarea prevederilor HG nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor se prelungeste cu 6 luni, respectiv pana la data de 30 iunie 2021, informeaza Ministerul Agriculturii.
 
Hotararea Guvernului nr. 1179/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza o schema de ajutor de stat, ce are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului. Acest ajutor este furnizat sub forma de servicii subventionate crescatorilor de animale din speciile taurine, bubaline, ovine, caprine, porcine si ecvine.
 
Schema de ajutor de stat se implementeaza de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si reteaua sa teritoriala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Suma alocata pentru 2020 este de maximum 65 milioane de lei, aferenta unui numar de aproximativ 30.000 beneficiari. In ceea ce priveste anul 2021, solicitantii depun cererile initiale anuale de solicitare a ajutorului de stat in perioada 1-15 decembrie 2020. Dupa aprobarea bugetului pe anul viitor, suma pentru plata ajutoarelor de stat pentru anul 2021 se va aproba prin Hotarare a Guvernului.
 
Solicitantii ajutorului de stat sunt asociatii sau organizatii de crescatori de animale care presteaza serviciile prevazute la art. 1 alin. (1) si care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt persoane juridice conform legislatiei in vigoare;
b) sunt acreditati de catre ANARZ pentru intocmirea  si mentinerea registrelor genealogice ale raselor de animale si/sau pentru determinarea calitatii genetice a raselor de animale;
c) efectueaza serviciile prevazute la art. 27 alin. (1) lit. a) si/sau lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 702/2014 al Comisiei;
d) realizeaza parametrii tehnici ai programului de ameliorare sau conservare al rasei pentru care solicită sprijinul financiar.
 
Cheltuielile eligibile pentru acordarea ajutorului de stat in cazul serviciilor prevazute la alin. (1) lit. a) sunt conditionate de realizarea urmatoarelor activitati:
a) colectarea si gestionarea datelor privind animalele, respectiv originea animalului, data nasterii, data insamantarii, data iesirii din efectiv  si cauza acesteia, evaluarea animalelor de catre expert, actualizarea si prelucrarea datelor necesare pentru intocmirea si mentinerea registrelor genealogice;
b) activitatile administrative care au legatura cu inregistrarea datelor relevante privind animalele in registrele genealogice;
c) actualizarea software‐urilor pentru gestionarea datelor in registrele genealogice;
d) publicarea informatiilor cu privire la registrele genealogice  si a datelor din registrele genealogice; sau
e) alte activitati conexe intocmirii si mentinerii registrului genealogic.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016