APIA: Termenul limita pentru Masura 21, implinit vineri
Publicat la data de 21 Oct. 2020 in:
Subventii APIA reaminteste fermierilor interesati ca termenul limita pentru Masura 21 va fi implinit vineri, 23 octombrie 2020.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), reaminteste fermierilor ca termenul limita de depunere a cererilor de sprijin in cadrul Masurii 21 - Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020, respectiv in sectorul zootehnic - bovine, sectorul zootehnic - ovine si / sau caprine, dar si in sectorul vegetal - legume-fructe si cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv.
Astfel, in perioada 25 septembrie 2020 si pana in prezent au fost depuse cereri de sprijin, dupa cum urmeaza:
-
in sectorul zootehnic - bovine - 43.532 cereri pentru un numar de 578.281 capete;
-
in sectorul zootehnic - ovine si/sau caprine - 38.597 cereri pentru un numar de 8.456.811 capete;
-
in sectorul vegetal - legume-fructe si cartofi - 44.428 cereri pentru o suprafata de 68.674 ha.
Sprijinul va fi acordat sub forma de suma forfetara raportata la dimensiunea fermei si urmeaza sa fie platit pana la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobata de autoritatea competenta pana la 31 decembrie 2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potentialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter exceptional sunt fermierii activi, conform definitiei in sensul art. 9 din Reg. (UE) nr.1307/2013, respectiv legislatiei nationale, crescatori de animale din speciile bovine, ovine/caprine, si/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe si cartofi, inscrisi in evidenta APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unica de plata in anul 2020 si care respecta criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de criza COVID-19.
Fermierii activi sunt:
-
beneficiarii care au indeplinit calitatea de fermier activ si au incasat plati directe conform dovezilor verificabile aferente cererii unice de plata din campania 2019;
-
beneficiarii care au solicitat plati directe pentru prima data in anul 2020 si indeplinesc prevederile OM nr.619/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.
Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter exceptional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, sectorului legume-fructe si cartofi, insotite de documentele generale si specifice, pot fi depuse la centrele judetene/locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti sau transmise prin fax, posta sau format electronic scanat prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura de catre beneficiar pe fiecare pagina a documentului transmis.
Alocarea financiara pentru aceasta masura este de 150 milioane de euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>