APIA va plati la mijloc de octombrie fermierii care au depus cererea unica de plata
Publicat la data de 01 Sep. 2021 in:
Subventii Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) a confirmat faptul ca va plati la mijloc de octombrie fermierii care au depus deja cererea unica de plata.
"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand cu data de 18 octombrie 2021 va demara Campania de plata in avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plata in anul 2021", arata APIA.
In conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste nivelul avansurilor pentru platile directe si pentru masurile de dezvoltare rurala legate de suprafata si de animale, statele membre pot plati avansuri de pana la 70% in cazul platilor directe indicate in anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 si de pana la 85 % in cazul sprijinului acordat in cadrul dezvoltarii rurale mentionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.
Deoarece in acest an data de 16 octombrie 2021 coincide cu o zi nelucratoare, autorizarea platilor in avans va demara in data de 18 octombrie 2021.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
APIA precizeaza ca, pana la data de 15 octombrie 2021, vor fi finalizate controalele in teren, astfel incat agentia sa poata efectua plata in avans pentru toti fermierii eligibili la plata.
"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura isi propune in perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 - 30 noiembrie 2021, sa finanteze fermierii cu o suma de peste 1 miliard de euro, atat pentru schemele finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) cat si pentru masurile finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Precizam ca platile pentru schemele finantate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricola) se fac in lei, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Centrala Europeana in data de 30.09.2021 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene", mai arata APIA.
Platile pentru schemele finantate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala) se fac in lei, la cursul de schimb valutar de 4,8683 lei/euro.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>