Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Apicultorii si producatorii din agricultura ecologica vor beneficia de ajutoare de minimis
Crescatorii de albine au fost foarte afectati din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scaszute, iar in agricultura ecologica este nevoie de fonduri suplimentare
Veste buna data astazi de ministrul Daniel Constantin apicultorilor si fermierilor care fac agricultura ecologica, acestia urmand a beneficia de ajutoare de minimis oferite de Ministerul Agriculturii.
In cazul apicultorilor, ajutorul va fi oferit pentru a compensa pierderile pe care acestia le-au suferit in acest an din cauza productiei scazute de miere datorate in principal conditiilor meteo nefavorabile, in timp ce in cazul fermierilor, ajutoarele sunt justificate de o nevoie a suplimentarii fondurilor in sectorul agriculturii ecologice.
„Vrem sa facem doua ajutoare de minimis unul pentru agricultura ecologica si altul pentru apicultura. In acest an, apicultorii au fost foarte afectati de ploile abundente, iar in agricultura ecologica vrem sa suplimentam fondurile. Aceste doua scheme de minimis se adauga celorlalte doua pe care le-am avut cele cu sere si solarii si cele pentru tancuri de racire”, este anuntul facut in urma cu putin timp de ministrul Daniel Constantin.
Potrivit acestuia, nu vor fi probleme cu procurarea fondurilor pentru aceste ajutoare, intrucat agricultura va beneficia de mai multi bani la cea de-a doua rectificare bugetara din acest an, care va avea loc pana la finele lunii septembrie, acestui sector urmand a-i fi alocate peste 200 de milioane de lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
„Rectificarea din septembrie o sa fie pozitiva pentru agricultura. Vom avea deblocata rezerva de 10 la suta prevazuta pentru cheltuieli bugetare ceea ce inseamna peste 200 de milioane de lei si alte cateva milioane pentru cateva masuri pe care le luam, respectiv pentru cele doua scheme de minimis”, a mai precizat ministrul.
Potrivit proiectului de hotarare de guvern privind acordarea de plati suplimentare exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, bugetul total estimat al schemei este de 10,6 milioane lei, iar numarul maxim estimat de beneficiari este de 9.600. Durata schemei este prevazuta a se derula intre 1 octombrie si 31 decembrie 2014.
Cuantumul sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis va fi de aproximativ 270 euro/exploatatie, respectiv echivalentul in lei a 1.180 lei/exploatatie pentru cei care detin intre 0,30 ha si 5 ha, inclusiv, si de aproximativ 192 euro/exploatatie, respectiv echivalentul in lei a 845 lei/exploatatie pentru exploatatiile din categoria 5,1 ha — 20 ha, inclusiv.
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente. Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiarului incepand cu data de 1 noiembrie 2014.
Potrivit proiectului privind aprobarea schemei 'Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada mai — iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol', resursele financiare necesare aplicarii acesteia sunt de 4,131 milioane lei.
Sprijinul financiar reprezentand ajutor de minimis se acorda beneficiarilor prevazuti in schema pentru cheltuielile suplimentare efectuate de acestia, suportate ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada mai — iunie 2014, in cuantum de pana la 50% din cheltuielile efectuate cu achizitia hranei necesare mentinerii efectivului de familii de albine, dar nu mai mult de 4 lei/ familia de albine pentru o stupina de pana la 75 familii si pana la 50% din cheltuielile efectuate cu achizitia hranei necesare mentinerii efectivului de familii de albine, dar nu mai mult de 7,5 lei/familia de albine pentru o stupina cu peste 75 familii.
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura