Publicat in: Subventii
Apicultorii si producatorii din agricultura ecologica vor beneficia de ajutoare de minimis
Crescatorii de albine au fost foarte afectati din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scaszute, iar in agricultura ecologica este nevoie de fonduri suplimentare
Veste buna data astazi de ministrul Daniel Constantin apicultorilor si fermierilor care fac agricultura ecologica, acestia urmand a beneficia de ajutoare de minimis oferite de Ministerul Agriculturii.
 
In cazul apicultorilor, ajutorul va fi oferit pentru a compensa pierderile pe care acestia le-au suferit in acest an din cauza productiei scazute de miere datorate in principal conditiilor meteo nefavorabile, in timp ce in cazul fermierilor, ajutoarele sunt justificate de o nevoie a suplimentarii fondurilor in sectorul agriculturii ecologice.
 
„Vrem sa facem doua ajutoare de minimis unul pentru agricultura ecologica si altul pentru apicultura. In acest an, apicultorii au fost foarte afectati de ploile abundente, iar in agricultura ecologica vrem sa suplimentam fondurile. Aceste doua scheme de minimis se adauga celorlalte doua pe care le-am avut cele cu sere si solarii si cele pentru tancuri de racire”, este anuntul facut in urma cu putin timp de ministrul Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Potrivit acestuia, nu vor fi probleme cu procurarea fondurilor pentru aceste ajutoare, intrucat agricultura va beneficia de mai multi bani la cea de-a doua rectificare bugetara din acest an, care va avea loc pana la finele lunii septembrie, acestui sector urmand a-i fi alocate peste 200 de milioane de lei.
 
„Rectificarea din septembrie o sa fie pozitiva pentru agricultura. Vom avea deblocata rezerva de 10 la suta prevazuta pentru cheltuieli bugetare ceea ce inseamna peste 200 de milioane de lei si alte cateva milioane pentru cateva masuri pe care le luam, respectiv pentru cele doua scheme de minimis”, a mai precizat ministrul.
 
Potrivit proiectului de hotarare de guvern privind acordarea de plati suplimentare exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, bugetul total estimat al schemei este de 10,6 milioane lei, iar numarul maxim estimat de beneficiari este de 9.600. Durata schemei este prevazuta a se derula intre 1 octombrie si 31 decembrie 2014.
 
Cuantumul sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis va fi de aproximativ 270 euro/exploatatie, respectiv echivalentul in lei a 1.180 lei/exploatatie pentru cei care detin intre 0,30 ha si 5 ha, inclusiv, si de aproximativ 192 euro/exploatatie, respectiv echivalentul in lei a 845 lei/exploatatie pentru exploatatiile din categoria 5,1 ha — 20 ha, inclusiv.
 
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente. Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiarului incepand cu data de 1 noiembrie 2014.
 
Potrivit proiectului privind aprobarea schemei 'Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada mai — iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol', resursele financiare necesare aplicarii acesteia sunt de 4,131 milioane lei.
 
Sprijinul financiar reprezentand ajutor de minimis se acorda beneficiarilor prevazuti in schema pentru cheltuielile suplimentare efectuate de acestia, suportate ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada mai — iunie 2014, in cuantum de pana la 50% din cheltuielile efectuate cu achizitia hranei necesare mentinerii efectivului de familii de albine, dar nu mai mult de 4 lei/ familia de albine pentru o stupina de pana la 75 familii si pana la 50% din cheltuielile efectuate cu achizitia hranei necesare mentinerii efectivului de familii de albine, dar nu mai mult de 7,5 lei/familia de albine pentru o stupina cu peste 75 familii.
 
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul vizeaza conditionalitatea sociala. Acesta explica noile conditii pe care trebuie sa le...
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
Premierul Romaniei s-a intalnit la sediul MADR cu ministrul Florin Barbu pentru a planifica...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016