Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 6.400 de fermieri nu si-au primit nici la aceasta ora subventiile

aproximativ-6400-de-fermieri-nu-si-au-primit-nici-la-aceasta-ora-subventiile

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat ca vor mai ramane bani neutilizati de ordinul a catorva milioane de euro in sectorul zootehnic, la sprijinul pentru vaca de lapte.


Platile totale efectuate pana in prezent din toate fondurile destinate agriculturii si dezvoltarii rurale depasesc 2,51 miliarde de euro, iar din aceasta suma Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a achitat fermierilor peste 2,1 miliarde de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
 
„Din noiembrie si pana acum avem platite circa 2,51 de miliarde de euro pe toate fondurile, din care numai APIA a achitat 2,1 miliarde de euro. Mai avem in jur de 6.400 de fermieri care nu si-au primit subventiile din cauza unor blocaje in sistem, interpretare eronata in detaliere initiala pentru cota de lapte sau din cauza problemelor pe transferul de exploatatie. In toate aceste situatii trebuie adaptat softul. Sunt si erori de aplicare pe fermier activ. Cei 6.400 de fermieri care mai sunt de platit sunt insa pe diverse scheme de plata, unul poate sa aiba de primit bani pe toate schemele”, a spus Irimescu. 
 
Punctual, pe ANT-uri, din cei 262.000 de fermieri au fost autorizati la plata 251.000 de fermieri pana la finele lunii august si mai sunt de platit in jur de 11.000, iar la sSprijin cuplat in sector zootehnic mai sunt in jur de 3.000 de fermieri. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h



„Pana in 15 octombrie vor fi rezolvate o parte din dosarele cu probleme, insa unii fermieri s-ar putea sa nu primeasca deloc acesti bani, pentru ca nu sunt seriosi”, a adaugat seful MADR. 
 
De asemenea, ministrul a subliniat ca vor mai ramane bani neutilizati de ordinul a catorva milioane de euro in sectorul zootehnic la sprijinul pentru vaca de lapte, insa pentru a nu returna aceste sume Comisiei Europene va trebui sa suplimenteze acest sprijin, dar si sa argumenteze acordarea lor in conditiile in care aceste subventii sunt foarte mari. 
 
„De la 826 de euro pe cap, mai dam inca 250 de euro si ajungem astfel la vaca de lapte la 1.000 de euro. Eu nu vreau sa pierdem acesti bani si atunci voi gasi argumente in fata Comisiei pentru acordarea acestor subventii. Anul acesta platim 1.222 de euro/cap de vaca de carne, la care, daca adaugam si ANT se duce la 1.322 de euro, iar in cazul in care a mai fost si in zona defavorizata mai ia inca 300 de euro si astfel ajungem la 1.600 de euro pe cap de vaca. Cea mai mare subventie a fost insa la hectarul de cartofi, de peste 23.000 euro/ha, de la 1.400 euro. La legume in camp avem 13.000 de euro pe hectar si 11.000 de euro la cel din sere si solarii. Aici deocamdata modulul nu este gata pentru autorizarea platilor”, a mai explicat ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 47 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016